Annons

Annons

Annons

Lämnar Nässjö HC – klar för klubb i Hockeyettan

Inför förra säsongen återvände han till Nässjö HC efter några år Karlskrona HK:s organisation. Men nu står det klart att 20-åringen fortsätter karriären i en klubb i Hockeyettan.

Hugo Rostedt lämnar Nässjö HC och är klar för HC Dalen.

Förra säsongen återvände Hugo Rostedt till Nässjö HC efter flera år i Karlskona HK där det bland annat blev åtta matcher i Hockeyallsvenskan. Återkomsten i Nässjö blir dock bara ettårig. Rostedt har nämligen skrivit på för och blivit presenterad av HC Dalen.

Annons

Annons

– Det kändes som ett ganska naturligt val att välja spel med HC Dalen, mycket med tanke på närheten till Nässjö och sen har jag ju hört lovord från spelare i laget. Förra säsongen så bröt jag fingret tidigt in på säsongen och det blev inte en säsong som jag kanske önskat. Nu känns det som en nystart och det ska bli oerhört kul att få köra igång igen. Skulle jag beskriva mig själv som hockeyspelare så är jag en tvåvägscenter med näsa för mål vilket jag hoppas kunna bidra med under kommande säsong, säger Rostedt i ett pressmeddelande.

”Behov av mer bredd”

HC Dalens tränare och sportchef Per Gustafsson kommenterar värvningen som en spelare och person som passar in i både laget och klubben.

– Vi känner att vi behöver få in lite mer bredd i truppen, vilket vi nu får när Hugo valt att ansluta till oss. Det är en ung spelare som vill något med sin hockey och just den biten är viktigt i vår rekrytering. Samtidigt måste vi vara noga när vi väljer att värva en spelare som ska in i en trupp som redan börjat svetsas samman. Här känner vi oss trygga i Hugo då han delar sättet vi ser på hockeyn både på och utanför isen, säger Per Gustafsson, i en kommentar.

Kontraktet är skrivet över en säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan