Annons

Annons

Annons

Ishockey

Eksjökillen om första tiden i FBK: ”Han kan sin sak”

Text

Jesper Eliasson har bytt Växjö Lakers mot Färjestad BK till nästa säsong.

Nu berättar målvaktslöftet från Eksjö om första intrycken av sina nya SHL–klubb, samarbetet med målvaktstränaren ”Masken” och planen för honom själv.

– Jag känner att det här är en bra plats för mig att utvecklas på, säger han.

Jesper Eliasson har varit på plats hos sin nya klubb i drygt en månad och bara positiva intryck så här långt.

För ungefär en och en halv månad sedan presenterades den talangfulla Eksjömålvakten Jesper Eliasson för Färjestad BK. Sedan dess har han varit på plats i Karlstad för att bekanta sig med sin nya omgivning och starta upp fysträningen med laget.

Efter en månad som FBK–spelare har Eksjö HC–produkten bara positiva bilder av sin nya hemma–miljö.

– Det är kul att vara i Karlstad. Det är en fin stad och lagkamraterna är ett riktigt bra gäng. Det är många unga i min egen ålder så alla har varit sköna så. Löfbergs Arena är riktigt fin, det är en grym ishall som jag tyvärr inte har fått känna på så mycket ännu, säger han.

Annons

Annons

Lutar åt Hockeyallsvenskan

Den Detroit–draftade målvaktens kontrakt med FBK sträcker sig över två säsonger. Ursprungsplanen är att han ska inleda den kontraktstiden i Hockeyallsvenskan för att sedan komma tillbaka och konkurrera om en plats på allvar under år två.

– Det lutar åt Hockeyallsvenskan för att göra ett bra år där först, men vi får se hur det blir. Ingenting är klart klart ännu så jag kan inte säga något om det, förklarar han.

Eliasson spelade 25 matcher på lån hos Almtuna Hockeyallsvenskan den gångna säsongen. Precis innan säsongen bröts på grund av Coronasituationen hann Eksjösonen även med att bocka av sin SHL–debut med Växjö Lakers.

En kul grej i sammanhanget var att han fick göra det mot just Färjestad.

– Det var kul även om det var inför tomma läktare. Man hade kanske hoppats på att få spela inför hemmapubliken men det var ändå kul att få köra en SHL–match, säger han.

Hyllar målvaktstränaren

Målsättningen är såklart att det ska bli mer av den varan framöver. Det var också en av anledningarna till att han lockades till just Färjestad BK. Han ser en stor utvecklingsmöjlighet kring att få jobba med välkända målvaktstränaren Maciej "Masken" Szwoch.

– Jag fick ett förslag på två år som lät intressant. Målvaktstränaren som jobbar här har jag varit i kontakt med lite innan. Både på ett hockeyläger när jag var yngre och lite runt Detroit så det kändes som ett bra upplägg. Han kan sin sak så det här känns som en bra plats för mig att utvecklas på, säger Eliasson.

Eksjökillen kommer att vara på plats i Karlstad hos Färjestad fram till semestern. Därefter väntar egenträning och en sommar i sina hemtrakter i Småland.

– Det är svårt att göra några planer i dessa tider men det blir väl hem till Eksjö en sväng i alla fall. Jag försöker att vara där när man inte spelar så man får träffa familjen och lite vänner och sådär, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan