Annons

Annons

Annons

Ishockey

NHC-produkten byter klubb i hockeyettan: ”Blev inte som jag hade tänkt”

Han har Nässjö HC som moderklubb och har gjort några matcher med laget de senaste säsongerna när han varit inlånad till NHC. Nu står det klart att karriären fortsätter i en för hans del ny klubb i hockeyettan.

Joakim Stjern Svensson, här i HC Dalen-tröjan, är klar för Kumla HC.

Joakim Stjern Svensson, född 1999, inledde hockeykarriären i Nässjö HC, men lämnade för HV71 som 15-åring och tog plats i deras U16-lag. Därefter spenderade han juniortiden i HV och var assisterande lagkapten under sitt sista år i klubben då han gjorde 47 poäng på 48 matcher i grundserie och slutspel.

Annons

Annons

Det var säsongen 2018/19 och då lånades han ut en match till Nässjö HC. Inför förra säsongen lämnade Stjern Svensson HV och skrev på för HC Dalen. Han fick det dock inte att lyfta poängmässigt i sin första rena seniorsäsong. Det blev 5 poäng på 32 matcher i Dalen och under säsongen lånades han återigen in av Nässjö HC. Totalt blev det 7 poäng på 12 matcher i hockeytvåan.

”Blev inte som jag tänkt”

Nu står det klart att 21-åringens karriär tar en ny väg. Under måndagen har han nämligen presenterats som ny spelare i Kumla HC.

– Joakim är en spännande värvning. Det är en forward i rätt ålder med en riktigt bra fart som går hundra procent i alla lägen. Han har haft fina år i HV under juniortiden och vi hoppas att han nu ska växa in i seniorhockeyn på allvar. Han kommer bidra med hårt jobb över hela banan och även peta in poäng framåt, säger Kumlas tränare Erik Planeby, i en kommentar på klubbens webbplats.

Stjern Svensson uttalar sig också och säger att han fått en bra känsla efter att ha pratat med tränarna och att klubben vill vara i toppen av den västra hockeyettan.

– Förra säsongen blev inte som jag tänkt. Jag vill ha en nystart och Kumla är ett ungt lag som vill framåt, precis som jag, säger han och fortsätter:

– Jag är en hårt jobbande forward som alltid ger allt. Har haft näsa för målskytte och det hoppas jag ta fram i vinter igen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan