Annons

Annons

Annons

Rörvik/Stockaryd

Ny chans söka feriepraktik

Text

Ungdomar i Sävsjö kommun får en ny chans att söka feriepraktik, men det skyndar. Ansökan är bara öppen några få dagar, och först till kvarn gäller.

Sävsjö ridklubb är en av de föreningar som tar emot feriepraktikanter i sommar.

Ett normalt år kan Sävsjö kommun erbjuda cirka 100-110 feriepraktikplatser. Det är en chans för ungdomar att prova på ett arbete under tre veckors tid, och tjäna en efterlängtad slant under sommaren.

Annons

Med coronapandemin försvann alla kommunens platser inom förskola och äldreomsorg. Efter det beslutet fanns det bara ett 30-tal platser kvar att fördela mellan de sökande ungdomarna.

Annons

Ett upprop senare tillkom ett stort antal nya platser. Både kommunen, företag och föreningar erbjöd sig att ta emot skolungdomar. Alla som hade sökt feriepraktik har nu fått ett erbjudande, och efter det står det klart att det finns tomma platser.

Sävsjö kommun har därför valt att tillfälligt öppna ansökan för feriepraktik igen. De vänder sig till ungdomar i kommunen som är födda 2003-2004 och inte hunnit bli myndiga före sommaren. Ansökan sker genom den kommunala e-tjänsten, men det brådskar. Ansökan håller bara öppen till och med 31 maj, sedan stängs den igen. Samtidigt gäller principen först till kvarn.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan