Annons

Annons

Annons

Rörvik/Stockaryd

De vann tävling under skräpplockardagar

Text

Barn och elever vid förskolor och skolor har plockat skräp under våren. Några av dem deltog även i en tävling om att samla in så många ljuskoppar som möjligt. Nu har vinnarna avslöjats.

Hit till Flishults avfallsanläggning får några elever åka på studiebesök. Det är en av vinsterna i tävlingen som hölls i samband med skräpplockardagarna.

Skräpplockardagarna ingår Håll Sverige Rents kampanj för att lära unga hur naturen påverkas av nedskräpning. Barn över hela landet går ut i sin närmiljö för att ta hand om kastade fimpar, burkar och godispåsar av plast. Förhoppningen är att barnen ska lära sig att hålla rent, och samtidigt påverka föräldrar och andra i sin närhet.

Annons

Annons

Under skräpplockardagarna genomfördes en tävling. Målet var att samla in så många ljuskoppar av aluminium som möjligt. Det är den lilla behållaren som värmeljuset brinner i. Totalt samlades drygt 53 kilo in av barn och elever i Sävsjö kommun.

Ljuskopparna ska nu rengöras innan de lämnas för materialåtervinning. Det är brukare vid dagliga verksamheterna Smörblomman i Stockaryd och Steget i Sävsjö som utför den uppgiften.

Varsitt bihotell vann förskolorna Tuvan, Snickargården, Spången, Pinuten, Natur- och miljöförskolan samt Tingeling. Ett bihotell kan liknas vid en fågelholk, fast det är för insekter.

Stockaryds skola, Vallsjöskolans fritidshem och Hägneskolans förskoleklass vann ett studiebesök vid Flishults avfallsanläggning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan