Annons

Annons

Annons

Så länge stannar sommarvärmen

Helgen bjuder på strålande sol och i början på nästa vecka blir det högsommarvärme i stora delar av Sverige. Men i mitten av veckan blir det svalare igen.

– Det gäller att passa på att njuta av solen och värmen nu, säger meteorolog Jon Jörpeland.

I början på nästa vecka blir det högsommarvärme i stora delar av Sverige. OBS: Genrebild.

Efter en kall vår där värmen vägrat infinna sig ordentligt bjuder nu pingsthelgen på sommarväder. Klar himmel och omkring 20 grader väntas i stora delar av Sverige.

Annons

– Det blir övervägande soligt i så gott som hela landet. Vi kommer nog över 20 grader både på lördagen och på söndagen, framför allt på söndagen, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Annons

Värmen håller i sig och trappas upp i början på nästa vecka. Under måndagen och tisdagen kan man räkna med högsommartemperaturer på upp mot 25 grader i nästan hela Sverige. Allra varmast ser det ut att bli i den västra delen av landet: Värmland, Dalarna och uppåt.

Även i de norra delarna av landet gör värmen intåg.

– I fjällen blir det såklart något lägre temperaturer, men det blir soligt även där. Temperaturerna på 20 grader kommer att gå upp längst med hela norrlandskusten ända upp mot Luleå till. Det blir verkligen sommarväder, säger Jon Jörpeland.

Framåt mitten på veckan blir vädret dock ostadigare och svalare.

– Det blir inte fullt lika mycket sol, på vissa håll till och med en del regn. Temperaturen går ner något till mellan 15 och 20 grader igen. Framåt torsdag-fredag blir prognosen sedan rätt osäker, säger Jon Jörpeland och lägger till:

– Det gäller att passa på att njuta av solen och värmen nu.

Alice Nordevik/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan