Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Avdelning på Ryhov har intagningsstopp på grund av smittspridning

Sedan i mitten av veckan har ortopedisk vårdenhet A på Länssjukhuset Ryhov haft intagningsstopp på grund av spridning av covid-19. Något som bekräftas av Susanne Kewley som är kommunikationschef för kirurgisk vård i Region Jönköpings län.

– Det stämmer att det finns ett intagningsstopp, säger Susanne Kewley.

En avdelning på Ryhov har intagningsstopp efter att spridning av covid-19 upptäcktes. Avdelningen har haft stängt sedan i onsdags.

Uppgifter till tidningen gör gällande att en avdelning på Länssjukhuset Ryhov har haft intagningsstopp sedan i onsdags på grund av smittspridning av covid-19. Avdelningen som det gäller är ortopedisk vårdenhet A på Länssjukhuset Ryhov.

Annons

Annons

– Det stämmer att det finns ett intagningsstopp, bekräftar Susanne Kewley som är kommunikationschef för kirurgisk vård i regionen.

Det är både personal och patienter som har smittats av covid-19. Sammanlagt är det 14 patienter på två veckor som har testats positivt för covid-19. Samma siffra gäller för personalen.

– Omfattningen av antalet smittade patienter och personal gör att vi vill ha intagningsstopp på avdelningen tills vidare, säger Amelie Magnander specialistläkare på smittskydd och vårdhygien på regionens hemsida i ett pressmeddelande som skickades ut efter tidningens avslöjande.

Beslutet att göra ett intagningsstopp gjordes av klinikledningen i samråd med smittskydd och vårdhygien. Sedan har de gjort åtgärder för att komma åt smittan.

– Intagningsstoppet är en åtgärd och sedan så har det gjorts smittskyddsåtgärder som smittspårning och fokus på smittförebyggande åtgärder, säger Susanne Kewley.

Intagningsstoppet gäller även de vårdplatser som urologen har på ortopedisk vårdenhet A. Intagningsstoppet gäller fram till måndag morgon. Då kommer det att tas ställning om ett nytt intagningsstopp behövs på avdelningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan