Annons

Annons

Annons

NHC–produkt klar för seriekonkurrent

Han har Nässjö HC som moderklubb och avslutade förra säsongen med laget i hockeytvåan. Nu står det dock klart att forwardens karriär går vidare hos en seriekonkurrent.

Martin Jönsson, här i Vimmerbys matchställ, är klar för Värnamo.

Martin Jönsson, 22, inledde hockeykarriären i Nässjö HC, men lämnade för HV71:s organisation tidigt och blev kvar där under juniortiden. 2018/19 spelade han bland annat i det amerikanska juniorlaget Fairbanks Ice Dogs, men det blev mestadels matcher i Vimmerby, samt tre insatser i Nässjö-tröjan.

Annons

Annons

Förra säsongen inledde han i Vimmerby, men avslutade på lån i Nässjö HC. Efter 10 poäng på 14 matcher i seriespelet blev det även 5 poäng på 3 matcher i NHC:s kvalspel.

Nu står det klart att han kommer tillhöra en av Nässjö HC:s seriekonkurrenter kommande säsong. Detta då han är presenterad som ett nyförvärv i Värnamo Hockey.

– I Martin får vi en välutbildad spelare som har gjort över 50 matcher i Hockeyettan. Det är en skicklig forward, med bra skridskoåkning, som är nyttig över hela isen, säger Värnamo Hockeys tränare, Marcus Bengtsson, i en kommentar till klubbens hemsida.

Förutom ovan nämnda klubbar har Jönsson även spelat tre matcher med HA74, detta under säsongen 2017/18. samt Vallentuna BK.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan