Annons

Annons

Annons

Bandy

Mycket lokalt i nya förbundskaptenens trupp

Damlandslagets nya förbundskapten har tagit ut sin första landslagstrupp.

Sex spelare fostrade på Höglandet finns med i Olle Wibergs tidiga planer för VM 2022.

Skirö AIK:s Edit Ljung tar plats i den nya förbundskaptenen Olle Wibergs observationstrupp tillsammans med flera andra lirare fostrade på Höglandet.

Svenska damlandslaget i bandy planerar tre samlingar den kommande säsongen och tar därmed ett tidigt avstamp mot hemma-VM 2022. I september samlas spelarna för första gången under nya förbundskaptenen Olle Wibergs ledning.

Annons

Annons

Under tisdagen blev hans förta observationstrupp offentlig och den innehåller flera lirar som har fostrats i klubbarna på Höglandet.

Tranåstjejerna Ebba Fridlund (Skutskärs IF), Frida Rutqvist (AIK Bandy) och Matilda Svenler (Villa/Lidköping) ingår i truppen liksom Vetlandaduon Bella Aronsson (Västerås SK) och Edit Ljung (Skirö AIK) samt Nässjötjejen Sanna Gustafsson (Villa/Lidköping).

För Skirö AIK–spelaren Edit Ljungs, som är eftertraktad bland flera andra klubbar, är det första gången som hon finns med i en landslagstrupp i seniorsammanhang.

– Nytt inför den här landslagssäsongen är att vi kommer börja jobba mer med att videoanalysera internmatcher och landskamper samt bitar ur träningen. Detta gör vi för att på bästa sätt skapa oss möjligheter för landskamper och framtida VM-matcher säger Olle Wiberg i ett pressmeddelande.

Säsongsplanen ser ut enligt följande:

18-20 september, läger i Uppsala med 25-30 spelare.

18-20 december, dubbellandskamp mot Norge i Oslo, ca 22 spelare kallas.

26-28 februari, dubbellandskamp mot Ryssland i Sverige, 20-22 spelare kallas.

– Det finns en reservplan för att säkerställa ett matchutbyte i december beroende coronaläget, säger Olle Wiberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan