Annons

Annons

Annons

Insändare
Hur mycket sparar skolan på inställda måltider?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under coronapandemin har det sparats in stora belopp på skolmaten i Eksjö, enligt insändarskribenten. Obs! Genrebild.

Kära Skolledning. I vilket hål stoppar Ni pengarna?

Det går cirka 600 elever på Eksjö gymnasium och med tanke på att skolköket inte behöver laga och servera någon skolmat har säkert skolan gjort en större besparing under våren.

Annons

Annons

Nu under coronatiderna har gymnasieungdomarna varit hemma cirka 50 skoldagar, exklusive lovdagar. Matavgiften, som plockas från ”skolpengen” motsvarar 30 kronor per dag och elev det ger Eksjö gymnasium en besparing på cirka 900 000 kronor. Plus personalen som inte behöver planera med inköp och tillagning av mat, logistik, slitage, städ, diskning etc, exklusive personalkostnader. Ni kan ju räkna själva! Det motsvarar säkert ytterligare 100 000 kronor. Det blir totalt en miljon kronor. Vad kan man göra för en miljon? En redogörelse kan säkert SMT publicera. Det egendomliga i detta är det som står på Eksjö gymnasiums hemsida.

”God näringsrik mat är en förutsättning för att kunna prestera bra i skolan. Vi arbetar aktivt i våra skolor för att både maten och måltidsvanorna ska vara så bra som möjligt.”

Utan utbildning inom gastronomi och ekonomi ska jag idag planera och tillaga god näringsriktig mat till mina ungdomar. Vad skall Ni göra?

FRU KOCK

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan