Annons

Annons

Annons

Insändare
Någon måste alltid kämpa för naturen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Naturen är årets temat för världsmiljödagen, som infaller den 5 juni. Genrebild.

Maten vi äter, luften vi andas, vattnet vi dricker och klimatet som gör vår värld beboelig kommer allt från naturen. Så beskriver FN varför vi firar årets världsmiljödag den 5 juni som vi gjort varje år sedan miljökonferensen i Stockholm 1972. Naturen är tema för årets världsmiljödag.

Annons

Annons

Vi är stolta över att i regering ha ökat miljöbudgeten med 110 procent, inrättat 1 000 nya naturreservat och ökat stödet för skydd och skötsel av värdefull natur med över 4 miljarder kronor.

För oss i Miljöpartiet är världsmiljödagen en påminnelse om varför vi finns. Vi bildades för att någon alltid måste kämpa för naturen när den hotas av kortsiktiga och ekonomiska intressen. Oavsett vilka frågor som är hetast i debatten för tillfället.

Därför kommer vi alltid att ta strid för den biologiska mångfalden genom att skydda naturområden som hotas. Vi kommer alltid värna pollinerande insekter och andra arter genom att kräva mer ekologiskt och låta växtlighet och liv få plats i de projekt som planeras runt om i vårt land. Vi skyddar skogar som andra vill hugga ner och vi kräver att den skog som ändå brukas ska brukas hållbart utan hyggen.

Allt det här gör vi i kommunen, regionen, riksdagen, regeringen och EU-parlamentet. Vi gör det även när det blir obekvämt. Vi kämpar för naturen för att någon alltid måste göra det.

Miljöpartiet de Gröna i Nässjö

Mert Cimen

Märit Strindberg

Rikard Salander

Etelka Huber

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan