Annons

Annons

Annons

Insändare
Vad händer med läkarstationen i Vrigstad?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under många år har vi haft en mycket väl fungerande läkarstation i Vrigstad. Det har varit generösa öppettider. Man har kunnat ta prover varje morgon från kl 07.00. Det har varit öppen mottagning varje dag. Det var öppet dagligen, även sommartid. Men vad har hänt sedan "Bra Liv" i Sävsjö har tagit över verksamheten.

Den öppna mottagningen har försvunnit, nu får man beställa tid. Nu är det stängt under sommarperioden. Fick själv en kallelse till provtagning, jag har nämligen diabetes, men då måste jag åka till Sävsjö vårdcentral. Själv kan jag ännu köra bil, men hur går det för dem som inte har möjlighet till denna transport? Blir de tvingade att ta sjukresa eller färdtjänst?

Annons

Annons

Att ta allmänna kommunikationer går ju inte för då kommer man ju bara till busstationen. Hur tar man sig då vidare till vårdcentralen? Ska man ta taxi, då blir det en dyr historia.

Vid ett möte som vi hade inom PRO under 2018 var verksamhetschefen och informerade om övertagandet och om jag inte minns alldeles fel så sa han att verksamheten skulle fortsätta som vanligt. Är alla de åtgärder som nu vidtagits ett första steg mot en nedläggning. Ska verksamheten undermineras så att man kan skylla på att den inte bär sig ekonomiskt? Jag tror att det är många Vrigstadbor med omnejd som kräver svar.

Bengt Persson, Vrigstad

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan