Annons

Annons

Annons

Nässjö

Nässjö klarar inte kriterierna – petas från SVT:s lista

SVT Sport har gjort det till en vana att ranka Sveriges bästa idrottsstad. Tidigare år har Nässjö klarat kriterierna för att finnas med på listan. Men nu meddelar SVT att Nässjö är en av kommunerna som faller bort när årets lista ska tas ut.

Text: 

Nässjö finns inte med på listan över årets bästa idrottsstäder.

Bild: Maria Ivarsson

Annons

Partille utsågs till Sveriges bästa idrottsstad 2019 och när SVT då deklarerade vilka som hade chansen att placera sig på listan fanns Nässjö med som en av kommunerna som klarade kriterierna.

Grundkriteriet för att vara med är att ha fyra lag/klubbar på elitnivå i totalt 28 olika sporter, med lite olika gränsdragningar beroende på sporternas storlek. Minst ett av de fyra lagen måste spela i högstaligan i någon av de sju största lagidrotterna. Nu spelar förvisso Nässjö Basket fortsatt i Basketligan, men när Sveriges television nu meddelat vilka kommuner som klarar kriterierna finns Nässjö inte med.

Totalt har 39 kommuner "kvalat in" och förutom Nässjö har även Köping, Sundsvall och Kungsbacka försvunnit jämfört med förra året. En jury bestående av 50 personer tar nu fram årets

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan