Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Golfproffset tipsar om sina tre favorithål

Golfproffset David Lingmerth är mer eller mindre uppväxt på golfbanan i Tranås.

Han var sex-sju år gammal när han svingade klubban för första gången och han har sina favorithål på norrabybanan.

– Min pappa (Tomas) och hans bröder och kusiner spelade golf. Jag följde med honom första gången, berättar David Lingmerth.

Golfproffset David Lingmerth är mer eller mindre uppväxt på golfbanan i Tranås.

Bild: Stefan Sjöström

Annons

Lingmerth har spelat åtskilliga golfrundor på Tranåsbanan där han trivs väldigt bra.

– Det är en kul bana att spela på och den håller hög klass. Jag minns att jag gjorde min första birdie någonsin på hål åtta, det glömmer man aldrig. Däremot har jag ingen aning om hur gammal jag var då, säger han.

– Det var först när jag var tillräckligt gammal för att spela i Bankboken Cup som jag verkligen började brinna mer för golfen. Jag tyckte det var kul att tävla mot de andra som var jämngamla med mig.

Vilken är din allra bästa runda på Norraby?

– Jag gick åtta under par (64 slag) en runda för några somrar sedan. Att komma hem och spela i Tranås är lite speciellt tillsammans med mina bröder och min familj. Jag har bara goda och glada minnen därifrån.

Annons

Har du någon favorit av de närliggande golfbanorna?

Annons

– Jag gillar golfbanan i Eksjö, den är rolig att spela och när jag varit hemma under åren så har den banan alltid varit i fint skick. Alla banor har sin charm och det finns många roliga.

David njuter av att komma hem till Tranås och spela golf tillsammans med sin familj, sin pappa Thomas och bröderna Andreas och Tobias.

Bild: Stefan Sjöström

När Lingmerth ska plocka ut sina tre favorithål på golfbanan i Tranås så nämner han hål 10 och hål 18 först. Sedan efter lite betänketid plockar han även ut det elfte hålet.

Här är Lingmerths motivering till sina favorithål:

Här är en bild från tee på det tionde korthålet med vatten både på höger sida och vänster sida om green. Det bästa par 3-hålet enligt David Lingmerth

Bild: Stefan Sjöström

Hål 10: Det är ett väldigt vackert korthål ner mot Svartåns åmynning ut mot sjön Sommen. Ett riktigt bra och utmanade hål, beroende på vind och flaggplacering så kan det var ett tufft hål. Placerar de flaggan långt bak till höger så har man inte så stor greenyta att nå in på. Det är vårt bästa par 3-hål i Tranås.

Det elfte hålet ligger vackert längs med Svartån och det gäller att gå ganska tight mot vänstersidan för att ligga bra till.

Bild: Stefan Sjöström

Annons

Hål 11: Ett litet annorlunda hål i och med att man slår bollen över green på ett annat hål. Även det hålet ligger vackert längs Svartån och för dem som slår lite längre så är det ju ett par 5-hål som man kan nå in till på två slag. Då gäller det att gå ganska tight på vänstersidan och det är ett hål som har bra utmaningar från tee och ett inspel med vatten och bunkrar runt omkring.

Annons

Här är greenen på det 18:e hålet som ligger vid klubbstugan. Ett mycket utmanade och bra avslutningshål enligt golfproffset.

Bild: Stefan Sjöström

Hål 18: Det är ett mycket bra avslutningshål. Jag gillar när hålen är fina och utmanande och det ska inte vara för lätt utan några hinder. Det krävs ett rätt så bra utslag och inspelet till en green är lurigt. Greenen har tre olika platåer och det är vatten till höger. Det är mycket som kan hända och det är ett hål där man inget kan ta för givet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan