Annons

Annons

Annons

Innebandy

Nässjökillen flyttar hem – till Vetlanda: ”En förening som vill framåt”

Efter tre säsonger i Ledberg väljer Nässjökillen Fredrik Anarp att flytta hemåt.

Då högg Vetlanda IB direkt.

– Han blir jättenyttig för oss, säger sportchefen Henrik Åhlund.

Text

Nässjökillen Fredrik Anarp är klar för spel i Vetlanda IB till den kommande säsongen.

Bild: Privat

Annons

23-årige Fredrik Anarp är fostrad i Nässjö IBF men har de senaste åren spelat i Ledbergs IBF där han, sedan laget tog klivet upp i division 1, också varit lagkapten.

– Fredrik är en etablerad division 1-spelare och så fort vi fick nys om att han var på väg hem bestämde vi oss för att försöka få hit honom, säger Åhlund.

Fredrik Anarp flyttar nu från Linköping, där han studerat, hem till Nässjö.

Annons

– Vetlanda lockade med väldigt bra möjligheter för mig. Det är en förening som vill framåt. Jag mötte med i serien förra säsongen och har ganska bra koll på laget, säger Anarp.

Annons

– Jag hoppas bidra med rutin från division 1. Jag har lärt mig otroligt mycket under min tid i Ledberg.

Med Fredrik Anarp under kontrakt för den kommande säsongen börjar Vetlanda IB se lagbygget inför den kommande säsongen som klart.

– Som det känns nu är det den här truppen vi spelar med. Sen vet man att det alltid kan hända fler saker ändå, säger Åhlund.

Fredrik Anarp är Vetlandas sjätte nyförvärv inför säsongen i division 2 plus att ytterligare två nya spelare har hämtats från klubbens egna juniorled.

– Vi har breddat och spetsat till truppen precis så som vi ville ha den. Vi bygger för att på sikt spela högre upp, säger Åhlund.

På minuskontot finns på sätt och vis bröderna Jonas och Jakob Sköld som nu lägger klubborna på hyllan för att enbart fungera som ledare i klubben.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan