Annons

Annons

Annons

Vargangreppen i Jönköpings län sommaren 2020

Skyddsjakten på varg ställs in – för tillfället

Skyddsjakten på varg i Jönköpings och Västra Götalands län är tillfälligt inställd. Vid flera tillfällen i främst trakterna kring Gislaved och Gnosjö har varg attackerat och dödat får sedan i våras.

Text

Efter totalt åtta vargattackar i Jönköpings och Västra Götalands län togs beslut om skyddsjakt, men nu stoppas skyddsjakten eftersom beslutet har överklagats av två organisationer. Vargarna på bilden finns på Kolmårdens djurpark och har alltså inget att göra med den eller de som befunnit sig i Småland och Västergötland. Foto: Anders Wiklund / TT

Annons

Det var i fredags som länsstyrelserna i Jönköping och Västra Götalands län tog beslut om skyddsjakt efter totalt åtta vargattacker i områdena konstaterats på får.

Men beslutet har överklagats till Förvaltningsrätten som tillfälligt ställt in jakten i väntan på en dom i ärendet, skriver SVT Nyheter Jönköping.

Annons

Annons

Länsstyrelsen i Jönköping har fram till måndag att yttra sig i frågan. I väntan på ett slutligt avgörande ställs skyddsjakten in tillfälligt.

— Jag vet att det rör sig om två organisationer som har skickat in överklagan om skyddsjakten till Förvaltningsrätten, jag har inte hunnit se vad det här handlar om men ska kolla på det i morgon, säger Henrick Blank, enhetschef på Länsstyrelsen i Jönköping, till SVT.

Läs mer: Vargskräck sprids i länet: ”Oron är stor bland djurägarna”

Läs mer: Nytt vargangrepp i Gnosjö – djurägare uppmanas vara vaksamma

Läs mer: Kreatur skenade och vittne såg misstänkt varg – spåraren: ”Inte osannolikt”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan