Annons

Annons

Annons

Ydre

De är årets företagare i Ydre: ”En mötesplats i Hestra”

Nu har Ydre Näringsliv kunnat utse årets företagare i Ydre kommun.
Elisabeth och Lars Nilsson, som driver Äppelmynta i Hestra, känner sig stolta och uppskattade efter prisutdelningen.

Text

Elisabeth och Lars Nilsson driver Äppelmynta i Hestra. Detta företagsamma par utsågs till årets företagare i Ydre. Foto: Privat

Annons

Årets företagare hyllades i samband med Ydre Näringslivs årsmöte på Ydregården, Österbymo, på onsdagskvällen.

Ett 40-tal deltagare satt utspridda i paviljongen när Ydre Näringslivs ordförande, Tomas Johansson, läste motiveringen och överräckte diplom och pris.

Även kommunalrådet Elisabet Hagström (C) stämde in i hyllningen och överräckte kommunens standar.

Annons

– Äppelmynta i Hestra har gjort sig väl förtjänt av utmärkelsen, säger Tomas Johansson i ett pressmeddelande.

Annons

Elisabeth och Lars Nilsson är Årets Företagare i Ydre. De uppvaktas av Johan Widerström, styrelseledamot i Ydre Näringsliv och vd för Kinda-Ydre Sparbank, kommunalrådet Elisabet Hagström och Ydre Näringslivs ordförande Tomas Johansson. Foto: Privat

Äppelmynta fick sin början för 14 år sedan och är en kombinerad blomster- och inredningsbutik, liksom kafé – i Hestra, mellan Tranås och Österbymo.

– Det är en livsstil att driva företag. Man måste vara uppfinningsrik och hitta nya lösningar. Det blev ett jättebra koncept när vi kompletterade verksamheten med kafé, säger Elisabeth Nilsson, i pressmeddelandet.

– Vi är en väldigt social punkt. En mötesplats i Hestra, säger Lars Nilsson.

Motivering till Årets Företagare i Ydre 2019:

”Företaget fyller en viktig social funktion på bygden som samlingspunkt och där man möts av glad och vänlig omtanke, fräscha blommor, goda bakverk och andra produkter i en trivsam miljö. Denna företagsamhet är väl värd att uppmärksamma, inte minst för att den präglas av långsiktighet och att utbyggnaden skett i en takt som motsvarats av de behov och önskemål som kunderna signalerat.”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan