Annons

Annons

Annons

Eksjö

Johan Hedberg: Nu satsar vi ännu mer på den lokala journalistiken

Text: 

”Utan läsarnas engagemang – ingen bra lokaltidning. Ni är våra ögon och öron. Vi behöver er hjälp för att på bästa sätt fullgöra vårt uppdrag. Ring eller mejla tips och synpunkter. Vi lovar att göra allt vi kan för att förtjäna ert förtroende.”

Bild: Robert Eriksson

Annons

Jag tillträder i dag det nya jobbet som chefredaktör och ansvarig utgivare för Smålands-Tidningen.

Det känns spännande, inspirerande, ansvarsfullt. Och roligt! Mitt hjärta klappar extra varmt för den här delen av världen. Det är här jag är uppvuxen. Och det är hit jag ständigt återkommer efter journalistiska uppdrag på annat håll.

Nu har jag jobbat i drygt 20 år på Hall Media, senast som administrativ redaktionschef.

Annons

Annons

Första uppdraget som journalist gällde en bordtennisturnering i Tranås. Det var spännande och stort. Jag var 18 år. Sedan har det rullat på. Och jobbet är fortfarande lika fascinerande. Jag brinner för den lokala journalistiken och vill vara på plats när något inträffat. Helst först!

Lokal journalistik handlar dock inte i första hand om stora och spektakulära händelser. Det som händer i den så kallade vardagslunken är minst lika spännande. Där finns människorna som formar vårt samhälle. För oss är vardagens hjältar de som kämpar på i företagen, skolan, vården, föreningslivet och politiken. Det är dem och deras villkor vi vill skildra.

Och viktigast av allt:

Vi känner att vi har läsarnas uppdrag att kritiskt granska det som är vrångt och orättvist. Att rapportera hur våra skattepengar förvaltas är en viktig demokratisk uppgift. Här måste vi ständigt vara på alerten.

De senaste åren har tidningsbranschen haft det tufft ekonomiskt vilket inneburit färre journalister, nedläggningar, sammanslagningar och koncentration till ett fåtal stora aktörer. Detta har också drabbat våra tidningar.

Därför är det glädjande att våra nya ägare (Bonnier News) i dessa tuffa tider vill satsa på den lokala journalistiken.

Med början i dag inleder vi en nystart. Det innebär utökad bemanning och förstärkt lokal bevakning i samtliga kommuner.

Annons

• I Aneby, Sävsjö och Ydre fördubblas bemanningen.

• Sportbevakningen utökas och kommer att bli mer lokal.

• Fler evenemang kommer att livesändas.

Annons

Utöver det lokala innehållet planeras dessutom för nya spännande inslag. Följ med på den resan!

Till sist:

Utan läsarnas engagemang – ingen bra lokaltidning. Ni är våra ögon och öron. Vi behöver er hjälp för att på bästa sätt fullgöra vårt uppdrag. Ring eller mejla tips och synpunkter. Vi lovar att göra allt vi kan för att förtjäna ert förtroende.

Johan Hedberg, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan