Annons

Annons

Annons

Innebandy

Säsongen pausades – då utmanade Nässjötränaren spelarna: ”Vill ge dem en morot”

Text

Jimmie Ohlsson, tränare för Nässjö IBF:s division 3-lag.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Seriespelet är avbrutet – och spelarna får inte ens träna tillsammans. Då tog Nässjö IBF:s tränare ett initiativ som ska få dubbla positiva effekter.

– Det är för den goda sakens skull, säger Jimmie Ohlsson.

Nässjö IBF inledde säsongen i innebandytrean med fem raka segrar. Men sedan de nya allmänna råden infördes får laget inte spela match eller träna gemensamt, varken inomhus eller utomhus.

Därför får Jimmie Ohlsson hitta på nya idéer för att hålla motivationen uppe hos spelarna. Efter lite funderande bestämde han sig för att utmana klubbens division 4-lag i vem som får ihop mest kilometrar. Tävlingen började i måndags och fortsätter till lördag.

Annons

Annons

– Sedan räknar vi samman alla kilometrar och skänker en slant per kilometer till Mustaschkampen. Det är mitt sätt att få våra spelare att träna på egen hand och ge dem en morot. De får springa på löpband hemma, cykla eller promenera, säger han.

Hur mycket pengar räknar ni med att skänka?

– Det beror helt på hur mycket de springer. Jag vill inte säga något, men det blir inga överdrivna summor. Men det är bättre med lite än inget alls.

Det finns flera skäl till varför han vill att spelarna tar sig an utmaningen.

– Det förlorande lagets ledare får springa, och det blir säkert en mil. Just nu (på tisdagskvällen) ligger vi under med 150 km mot deras 179 och därför håller jag på att peppa våra spelare. Ingen vill förlora, och vi får sporra varandra.

Jimmie Ohlsson hoppas att hans initiativ kan inspirera andra innebandyklubbar i närområdet.

– Vi kommer att lägga ut detta på Instagram och tagga andra lag runt omkring. Vi får se om de vill vara med för den goda sakens skull, säger han.

Fotnot: Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets kampanj som blandar humor med allvar för att bidra till forskning, utveckling och bättre vård, och samtidigt sprida kunskap om Sveriges vanligaste cancersjukdom: prostatacancer.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan