Annons

Annons

Annons

Vansinnesdådet i centrala Vetlanda

Kommunen om misstänkta gärningsmannen: ”Har varit i kontakt med vissa av våra verksamheter”

Den 22-årige man som häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på sju personer har varit i kontakt med socialtjänsten i Vetlanda kommun. Han har också varit elev på Njudungsgymnasiet.

Text

Bild: Arkivbild, Julia Löfquist

Annons

Den uppgiften går Vetlanda kommun ut med på fredagen.

Redan på torsdagen sa kommunens socialchef Anders Saldner till Vetlanda-Posten att kommunens personal kommer att vara polisen behjälplig när det gäller att ”vara med och bringa klarhet till att motivbilden klargörs, eller ge det polisen behöver”.

Annons

Annons

— Vi kan bekräfta att den person som häktats, och som på sannolika skäl är misstänkt för gärningarna, har varit i kontakt med vissa av våra verksamheter på socialförvaltningen, säger Anders Saldner i ett pressmeddelande.

— Vi kan också bekräfta att personen varit elev på Njudungsgymnasiet under en period, säger Henrik Wågesson, skolchef i Vetlanda kommun.

Redan på torsdagen sa kommunens socialchef Anders Saldner till Vetlanda-Posten att kommunens personal kommer att vara polisen behjälplig.

Bild: Arkivbild, Julia Löfquist

Gymnasiechef Anna Ullman berättar för Vetlanda-Posten att den nu häktade mannen började på Njudungsgymnasiet hösten 2018. 

— Han slutade i juni 2019, så knappt ett år studerade han här. Han gick här för att lära sig svenska. Han kom hit som 19-åring och slutade när han var 20 år. Man går går bara här tills man är 20 år, säger Anna Ullman.

Innan dess studerade mannen på ett annat gymnasium i Småland.

— Varför han flyttade över till Njudungsgymnasiet vet jag inte, men det brukar vara för att man flyttar, säger hon.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan