Annons

Annons

Annons

Stockholm

Favoriterna klarade trycket i Andra chansen – de gick till final i Melodifestivalen

Förhandsfavoriten Clara Klingenström höll för trycket. Nu är hon vidare till final i Melodifestivalen. Det är även Paul Rey, Alvaro Estrella och Klara Hammarström, som alla vann sina dueller.

Text

Klara Hammarström, Paul Rey Alvaro Estrella och Clara Klingenström gick till final under Melodifestivalens deltävling Andra Chansen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Annons

Med en stark låt och en berättelse som engagerat många avancerade nykomlingen Clara Klingenström från Andra chansen och tar plats i Melodifestivalens final.

Hon gick segrande ur sin duell, som nog får räknas som kvällens mest omaka, och slog ut de rutinerade underhållarna Eva Rydberg och Ewa Roos.

Låten “Behöver inte dig i dag" beskriver ett destruktivt förhållande som Klingenström tagit sig ur. Tidigare i veckan berättade hon för TT om hur överväldigad hon blivit av responsen.

Folk har skrivit långa texter om hur de har tagit sig ur missbruk, våld och allmänt dåliga relationer, men också att jag sjunger bra och sprider hopp. Att jag får höra det, jag som satt där för ett år sedan och var helt död inom mig, känns lite overkligt.

Annons

Även Alvaro Estrella fick "Baila baila"-dansa vidare till final.

Förra året gick han också vidare från Andra chansen, men då som sidekick till Méndez. Nu gör han om bedriften på egen hand med sin dansanta latinopoplåt, skriven av Linnea Deb, Jimmy "Joker" Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

Annons

I sin duell mötte han Göteborgsbandet Lillasyster och hårdrocksbidraget “Pretender".

Under genrepet drabbades Estrellas nummer av teknikstrul. En vägg bakom honom skulle ändra färg, men lyste illgrön genom hela numret och Estrella tvingades sjunga om genrepet. Men trots det lyckades han hålla huvudet kallt och fokusera på sin del.

Men jag märkte inte av någonting, jag var så inne i numret, sade Alvaro Estrella själv efteråt.

Paul Rey har också gjort det igen. Precis som förra året gick Malmöartisten vidare från Andra chansen och tar plats i finalens startfält.

Hans ballad "The missing piece" handlar om hans lilla dotter, som kom till någon gång under förra årets Melodifestival. Paul Rey gick vidare från årets första deltävling, och låten charmade tittarna även i Andra chansen. I kvällens andra duell slog han ut den något mindre rutinerade Frida Green och säkrar därmed en finalplatsen.

Han var nära att missa tävlingen, då han drabbades av magsjuka tidigare i veckan. Men på fredagskvällen var han på plats för genpret och hann till och med göra några ändringar i sitt framträdande.

Det är skönt att vara på benen och att ha energi igen. Jag känner mig trygg med numret, sade han efteråt.

Annons

Förra året slogs Klara Hammarström ut direkt. Den här gången gick det bättre. Hammarström och hennes powerballad "Beat of broken hearts" är i final.

Annons

I tävlingen mötte hon Efraim Leo i vad som produktionen beskrivit som en duell mellan två unga popstjärnor.

Den tidigare tävlingsryttaren, som också är känd från SVT-serien ”Familjen Hammarström" kammade flest röster i mötet travar vidare mot finalen den 13 mars.

Det var lite revanschfeeling från förra året, både för mig och för hela teamet som har varit med på resan, sade hon efter sin deltävling för två veckor sedan.

Björn Berglund/TT

Fakta: De gick vidare till finalen

Alvaro Estrella: "Baila baila"

Paul Rey: "The missing piece"

Clara Klingenström: "Behöver inte dig i dag"

Klara Hammarström: "Beat of broken hearts"

(TT)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan