Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Ronny och Ragge-kiosken får nytt liv – de tar över: ”Jag sa upp mig och köpte en kiosk”

Hon befinner sig mitt i livet och tänker att om det är någon gång hon ska göra något annat, så är det nu.
När Korsbergakiosken dök upp till försäljning slog Therese Rindsäter till.

Text

När Korsbergakiosken dök upp till försäljning slog Therese Rindsäter till. Tillsammans med Ida Jakobsson, till vänster, ska hon ge kiosken ett nytt liv.

Bild: Julia Löfquist

Annons

Den blåmålade kiosken i Korsberga är välkänd för alla som följt Ronny och Ragge i tv-serien med samma namn. Raggarparet dök med jämna mellanrum upp utanför kiosken för att köpa ”raggarballe med svängdörr”.

De senaste åren har kiosken ägts av det engelska paret Kenneth och Ruth Wade som serverat fish and chips och thaimat.

Annons

Annons

Så lades kiosken ut till försäljning. Therese Rindsäter har beslutat att sätta sin egen prägel på kiosken där verksamheten fått namnet Alla tiders mat & catering. Hon har redan börjat smyglansera menyn på sociala medier.

— Vi kommer att ha hamburgare, bakpotatis med röror, viltkebab, langos och lite baguetter och sallader, säger Therese Rindsäter.

— Hon har arbetat fram en genomtänkt meny och lagt ner mycket tid, omtanke och kärlek på en otroligt välkomponerad meny, säger Ida Jakobsson som också ska arbeta i kiosken.

Ida Jakobsson och Therese Rindsäter kommer synas i kiosken framöver.

Bild: Julia Löfquist

Therese Rindsäter bor i Lindshammar, har jobbat inom hemtjänsten i Uppvidinge kommun i många år och trivts bra. Samtidigt har tanken funnits på att göra något annat.

— Man ska passa på när man fortfarande har ork och driv. Så jag sa upp mig och köpte en kiosk.

Varför just en kiosk?

— För att den var till salu. Det är lite lagom att börja med om man är intresserad av att laga mat. Jag har alltid haft en dröm om att ha något eget just inom matbiten, men det har inte blivit så. När jag var yngre så säsongsarbetade jag på en restaurang, Blomstergården i Blekinge. Min lilla dröm har varit att jobba med mat.

Annons

För ett par veckor sedan skrev hon på papperna. De nuvarande ägarna ska driva vidare kiosken fram till den 10 maj då Therese Rindsäter tar över. Hon inleder med att stänga verksamheten i två veckor för att skylta om och inreda lokalerna.

— Vi öppnar igen den 25 maj.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan