Annons

Annons

Älgarna i Eksjö

Insändare
Insändare: En ilsken närgången älg i tätbebyggt område – den ska skjutas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Polisen ska förebygga förhindra och utreda brott samt se till att lagar efterföljs.

Vem har den största kunskapen om älgar? Är det polisens vakthavande befäl eller är det kommunjägarna? Personligen kan jag tänka mig att jägaren med lång erfarenhet, har den större kunskapen om hur älgarna lever och deras beteende. Tror även att en kommunjägare kan bedöma var det går att skjuta en älg utan att utsätta någon för livsfara.

Nu i maj–juni kalvar älgkon och på grund av detta så stöter kon bort sin fjolårskalv. En ettårig kalv kan väga 160 kilo, och blir nu stressad och vilsen. Om nu något vilt djur blir närgående och visar ilska mot boende i tätbebyggt område, och inte går att skrämma till skogs utan återkommer och uppehåller sig i samma område ska den skjutas.

Detta för att förebygga så inte någon olycka inträffar. Varken vilt eller människor skall behöva utsättas för skada som kan följa med resten av livet.

Annons

Jan Engdahl

Eksjö

LÄS MER:

TV: Familjens altan förvandlades till kaos när ilskna älgen gick lös: ”Var som en dödsmaskin”

Annons

Älg hoppade in i bostadsfönster – polisen fick tillkalla kommunjägaren

TV: Elina fick älgmöte mitt i bostadsområdet: ”Sprang förbi väldigt nära”

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy