Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Camilla krävde pengarna tillbaka för Diggiloo – fick rätt av ARN: ”Mitt ansvar är ju inte att försörja artisterna”

Camilla Jonsson såg fram emot att gå på Diggiloo i Vetlanda tillsammans med sin man och sina svärföräldrar.

När arrangemanget blev framflyttat ville hon ha pengarna tillbaka. Hon fick gå via Allmänna reklamationsnämnden – och fick rätt.

Text

Bild: Privat

Annons

Förra året köpte Camilla Jonsson fyra biljetter för att gå på Diggiloo i Vetlanda. Föreställningen sköts fram till i år på grund av pandemin.

Nu är planen att Diggiloo kommer till Vetlanda den 7 juli. Något annat besked har ännu inte getts.

Eftersom Camilla Jonsson jobbar schemalagt inom vården vet hon inte om hon kan gå och därför ville hon ha pengarna tillbaka. Hon nöjde sig inte med svaret att hon kunde ge bort biljetterna till vänner .

I slutet av april månad skrev hon till arrangören Krall entertainment och hon fick svar dagen därpå.

”Att vi inte återbetalar biljetter handlar om bolagets överlevnad och 200 000 människors fortsatta arbete runt om i Sverige. Under två års tid har vi arbetat och skapat denna föreställning som du och ditt sällskap har planerat att gå och se. Den enda intäkten för att täcka de kostnader som en produktion likt detta, är biljettintäkter. Och som du säkert förstår i det vi skriver, så är denna produktion redan skapad och kostnaderna är redan ett faktum. Det vill säga, biljettintäkter ska täcka de kostnader som vi haft i två års tid och fortfarande har”.

Annons

Annons

LÄS MER: Beskedet från arrangören: Inga pengar tillbaka – ovisst om årets Diggiloo-konsert: ”Ser inte jätteljust ut”

Camilla Jonsson vände sig till Allmänna reklamationsnämnden för att få tillbaka pengarna för fyra Diggiloo-biljetter.

Bild: Privat

Företaget menade även att Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämndens bedömningar enbart är rekommendationer och ingen lag.

”Om vi skulle återbetala alla biljettköpare, vilket vi enligt lag inte är skyldiga att göra med tanke på att du har ingått ett avtal, så blir det ingen mer kultur i Sverige” skrev företaget till henne.  

— Mitt ansvar är ju inte att försörja artisterna. Jag tycker det är märkligt att mina pengar ska gå till lön för alla dessa människor i två års tid. Räcker pengarna till en konsert då när det väl är dags? säger Camilla Jonsson.

Bild: Privat

Hon nöjde sig inte med svaret och vände sig till Allmänna reklamationsnämnden. Det tog bara någon dag innan hon fick svar.

Annons

”Nämnden rekommenderar Krall Entertainment AB att i enlighet med sitt medgivande betala 1 980 kr till Camilla Jonsson”, står det i beslutet.

Annons

Just det faktum att Camilla Jonsson vänt sig till ARN gör att hon kan få pengarna tillbaka. Krall Entertainment AB har nämligen medgett kravet.

”Krall i samråd med biljettportalen bestämt sig för att återbetala biljettkostnaden till de kunder som anmält Krall till ARN med krav på återbetalning för biljetter till sommarturnén med Diggiloo”.

LÄS MER: Beskedet från Diggiloo – här är alternativen för konserten: ”Vi är optimistiska, men också realistiska”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan