Annons

Annons

Annons

Annons

Jävsbeslutet i Eksjö kommun

Insändare
Snälla, låt oss slippa denna rappakalja

Insändarskribenten Per Ferm är mycket kritisk till Annelie Häggs uttalanden i tidningen efter avslöjandet om misstänkt jäv i kommunen.

”Snälla, låt oss slippa denna rappakalja”, skriver han.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Man får ju verkligen hoppas att tidningen missuppfattat Annelie Häggs (C) utläggning i asfaltsärendet. Om inte, bör nog kommunstyrelsen med det snaraste förbjuda sin ordförande att yttra sig överhuvudtaget.

Något så luddigt svamlande ser man inte ofta från politikerhåll numera, även om det är deras bästa gren.

LÄS MER: Hägg om kontroversiella asfaltsbeslutet: Tveksamt om golfklubben verkligen gynnats

Annons

Annons

”Det finns olika delar i detta och perspektiv.” Va sa?

Sveriges ledande expert på kommunallagen, professor Lundin, menar det är glasklar jävssituation. Nja, säger då Annelie Hägg.

Resten av det hon säger kan sammanfattas så här:

Jag tycker inte det, då man måste titta på ena sidan om man kan se andra sidan, det kan ju finnas en tredje sida som inte syns, då man inte kan se alla sidorna, det är ju bara några få som kan se detta, det är ju jag då, och så kommundirektören och samhällsbyggnadschefen. Så medborgarna kan lugnt lita på oss.

Snälla, låt oss slippa denna rappakalja, visa lite ödmjukhet och erkänn felaktigt hanterande. Då är det nog ingen som bryr sig nämnvärt. Detta är ju en petitess jämfört med kommunstyrelsens andra miljonrullningar.

Själv åker jag gärna på den nya asfalten, den behövdes, nu kan ju även sportbilarna dra på lite, för att inte missa starttiden.

Per Ferm

LÄS MER: Efter avslöjandet – kommunen kallar till krismöte: ”Förstår att det väcker frågor”

Annons

Annons

Till toppen av sidan