Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kontroversiella SD-förslaget vore bra för Eksjö

Det är glädjande att SD tar upp ett känsligt ämne i Eksjö på agendan, skriver insändarskribenten Göran Augustsson, som undrar varför en genomlysning av kommunens organisation inte tillåts.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Det gläder mig att SD i Eksjö tar upp ett känsligt ämne på agendan. Eksjö behöver inte tre kommunalråd utan det räcker med en ordförande i kommunstyrelsen och sedan att oppositionen har vice ordförandeposten. Det kommunalråd som Alliansen nu har är inte till någon större nytta, utan kostar bara en massa pengar. Även kommunfullmäktiges ordförande kan representera kommunen vid väl valda tillfällen.

Annons

Annons

LÄS MER: SD vill få bort onödiga kommunchefer – förslaget väckte ilska på stormöte: ”Häxjakt”

Likaså genomdrevs i fullmäktige att det skulle finnas andre vice ordförande i nämnder med mera. Detta är helt onödigt och kostar pengar. En genomlysning av organisationen har framförts tidigare, men man kan undra varför detta inte tillåts och blir verklighet.

Beakta att Eksjö kommun har en av landets högsta kommunalskatter. Ibland undrar man vad man får för pengarna. Det finns en massa som kan göras för att få en bra kommun med positiv tillväxt.

Göran Augustsson

realist

Till toppen av sidan