Annons

Annons

Annons

Blåljus

Terrängbrand i Korsberga: ”Hade vi inte fått larmet så snabbt kunde det ha spridits”

Det började brinna i terrängen i södra delarna av Korsberga tidigt på lördagskvällen.

– Hade vi inte fått larmet så snabbt hade det kunnat sprida sig, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Text

OBS: Genrebild

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Larmet om branden kom omkring klockan 18.15.

– Inringaren sa att det brann i naturen, i träd och gräs, och man såg öppna lågor. Räddningstjänsten kom fram klockan 18.20 och bekräftade att det brann, säger William Kokkonen, teamledare på SOS Alarm.

Vid klockan 19 var fyra enheter på plats och jobbade för att släcka branden. Området som brann var då cirka 10 x 10 meter stort, uppgav SOS teamledare.

Annons

En dryg timme senare hade insatsen avslutats på platsen. Branden växte till omkring 70 kvadratmeter innan den kunde släckas, uppger räddningstjänstens ledningsoperatör. Räddningstjänstens insats pågick i 1,5–2 timmar.

Annons

Det var inte någon större spridningsrisk, säger han. Något man kan tacka dem som larmade SOS för.

– Hade vi inte fått larmet så snabbt så hade det kunnat spridas. Det var torrt och brinnvänligt i terrängen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Branden var nära riksväg 31 och Trafikverket varnade till en början trafikanter på riksväg 31 om branden. Räddningstjänstens ledningsoperatör säger dock att branden aldrig gick över vägen och trafiken påverkades inte under insatsen.

Räddningstjänsten har inte konstaterat någon klar brandorsak, men ledningsoperatören säger att det troligtvis har med det varma vädret att göra, men att polis kan komma att bli inkopplade.

Inga personer skadades i branden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan