Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Strulig final för Woentin – hamnade utanför pallen i junior-SM: ”Jag är besviken”

Det blev en strulig sista JSM-final för Alexander Woentin när det skulle göras upp om årets medaljer i Målilla under söndagseftermiddagen. De trefaldige JSM-segraren placerade sig slutligen på en sjundeplats i totalen, när Gustav Grahn körde hem titeln.

Text

Det blev ingen ny pallplats för Alexander Woentin i hans sista JSM, som slutade på en sjundeplats.

Annons

Alexander Woentin från Hjältevad inledde starkt med tre raka heatsegrar och nio inkörda poäng – men därefter gick det tyngre. I det fjärde heatet fick han nöja sig med ett poäng efter en jämn kamp de fyra förarna emellan och i sitt femte och sista heat ledde strul med cykeln till en sistaplats och noll poäng.

De tio inkörda poängen räckte trots allt till en femteplats, vilket gav honom chansen att göra upp om en finalplats. Dessvärre så fick Woentin inte riktigt till det där och placerade sig sist. Totalt sett slutade det i en sjundeplats.

Annons

Annons

– Tävlingen började väldigt bra med tre raka heatsegrar, sen var ettan helt okej också tycker jag. I mitt sista ordinarie heat började cykeln att strula så jag fick egentligen bara rulla in nollan där. Sen i sista heatet fick jag hoppa på min andracykel, vilket ju blir en stor skillnad. Jag låg två där men sen körde bort mig själv helt, säger Woentin själv om insatsen.

– Jag är besviken, men inte på mig själv. Det var mer att det känns tråkigt att ha otur med cykeln och att den ska strula. Sen känns det ju skönt att veta att jag har tre guld sen innan såklart, fortsätter han.

Titeln kördes istället hem av Gustav Grahn, som vann finalheatet före Philip Hellström-Bängs, Casper Henriksson och William Björling.

Lillebror Lucas Woentin fanns också med i startfältet under söndagen. För hans del slutade det med åtta inkörda poäng och en nionde plats totalt.

Läs mer: Efter ovissa tiden – Woentin lägger pressen på största konkurrenten: ”Ska göra mitt bästa”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan