Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Cykling

Klart: Då avgörs Vätternrundan • ”Kanske det mest episka loppet runt Vättern någonsin”

Vätternrundan kommer att arrangeras, nästan som vanligt, 2021 trots allt. När restriktionerna lättades den 1 juli gjorde det att arrangörerna kunde börja planera för årets upplaga. Nu är det klart att loppet avgörs den 2-5 september.

Vätternrundan blir av i år – men mycket senare än vanligt. Till vänster: Vätternrundan i Jönköping 2019. Till höger: Oskar Sundblad, vd. Foto: Rebekka Ojensa, Per Olsson/Vätternrundan

Bild: Rebekka Ojensa

Annons

Ett antal förändringar har gjorts för att motionsloppet ska kunna genomföras smittsäkert. Bland annat ska trängseln i startfållorna i Motala minimeras med hjälp av ett ”väntrum”.

– Det känns fantastiskt. Nu kan vi starta vår resa in i framtiden och återigen erbjuda lopp i världsklass, säger Vätternrundans vd Oskar Sundblad i ett pressmeddelande.

Vätternrundan innehåller en rad olika lopp, som Halvvättern, Tjejvättern och Minivättern. Det långa loppet, runt Vättern, är 315 kilometer långt och i år är det premiär för en längre bansträckning än tidigare.

Annons

Annons

Loppet har arrangerats sedan 1966 och är det största motionsloppet i världen på cykel. I år blir första gången som det hålls vid någon annan tidpunkt än veckan innan midsommar.

– Det kanske blir lite jobbigare, lite tuffare, men samtidigt kanske också det mest episka loppet runt Vättern någonsin, säger Oskar Sundblad i pressmeddelandet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy