Annons

Annons

Annons

Basket

Höök om landslagsdebuten: ”Väldigt kul att jag fick den här chansen”

12 spelare tog plats i det svenska landslaget inför VM-förkvalmatcherna som spelades i Portugal under veckan. David Höök var en av dem – vilket också innebar en landslagsdebut för den Nässjö Basket-fostrade spelaren.

Text

Nässjökillen David Höök gjorde sin landslagsdebut när VM-förkvalet avgjordes i Portugal.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

Tidigare i somras stod det klart att David Höök från Nässjö blivit uttagen till den svenska bruttotruppen inför VM-förkvalet i augusti. Efter en landslagssamlig i Södertälje stod det också klart att han klarade av gallringen och tog en av 12 platser i landslaget.

Nu är landslagsdebuten på seniornivå avklarad för Nässjösonen - och för svensk del ledde tre segrar nere i Portugal till en gruppseger och en plats till VM-kvalet som spelas senare i höst.

Annons

– Vi gick in med inställningen att vinna varje match. Tyvärr så blev det en förlust i första mot Portugal, men sen kom vi tillbaks och vann resten. Så det känns ändå bra tycker jag, säger Höök själv om lagets insats.

Annons

Förkvalet spelades i en ”bubbla” i Matosinhos, Portugal där Sverige, Portugal och Luxemburg gjorde upp om två platser till VM-kvalet senare i höst.

– Det var ju verkligen en bubbla och de enda gångerna man fick lämna hotellet var för träningar och matcher. Så det var annorlunda och lite tungt såklart, men det var ändå en upplevelse, säger Höök.

Landslagsdebutanten verkar också vara nöjd med sin egen prestation under kvalet, där han framförallt i den sista matchen fick fler spelminuter och ett större ansvar på grund av skador inom laget.

– Det har varit jätteroligt och såklart väldigt kul att jag fick den här chansen. Framförallt att få komma dit och lära sig. Jag tycker ändå att jag spelade bra också, sen har jag haft lite problem med min fot men det fungerade trots allt bra. Framförallt så är det skönt att ha debuten i A-landslaget avklarad och lite erfarenhet med sig inför framtiden, säger han.

För Nässjökillen väntar nu ett par dagars vila på hemmaplan innan resan ner till Spanien och spel i Tau Castellon i LEB Oro står för dörren. Något fokus på det kommande VM-kvalet och huruvida han har en chans att ta en plats dit finns därför inte i tankarna ännu.

Annons

– Nu ligger fokus bara på att få en bra säsongsstart nere i Spanien, så hur det blir med landslaget framöver har jag inte funderat så mycket på. Men det hade såklart varit jättekul om jag skulle få den chansen, säger han.

Läs mer: Nässjösonen klarade gallringen – får spela VM-kval med Sverige

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan