Annons

Annons

Annons

Nässjö

Snart öppnar O'Learys i Nässjö – Dany och Charles ska driva sportbaren

Om bara ett par veckor ska restaurangen och sportbaren O'Learys öppna i centrala Nässjö. Nu börjar den 460 kvadratmeter stora lokalen att färdigställas – och de två franchisetagarna Dany och Charles Daoud ser fram emot att kunna erbjuda Nässjöborna ett nytt ställe att umgås på.

Text

Bild: Janne Wrangberth

Annons

– Det är lite svårt att föreställa sig exakt hur det kommer se ut fortfarande, säger Dany Daoud när han och partnern Charles Daoud visar runt i lokalerna vid Stortorget.

Trots att vissa möbler fortfarande är täckta med plast och en del finns kvar att färdigställa innan öppning så är det tydligt att det är just den populära sportbaren som ska öppnaa. Väggarna pryds av signerade sportbilder och mellan dem har närmare 20 tv-apparater hängts upp - där olika matcher ska visas på kvällarna.

Sedan i våras har det stått klart att O'Learys etablerar sig i Nässjö och nu är datumet för öppningen klar, 10 september.

– Det blir ingen bordsbokning eller sådär utan vi välkomnar alla så länge det finns plats, säger Dany Daoud.

Annons

Dany och Charles Daoud är de som ska driva sportbaren O'Learys i Nässjö.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Det är alltså Dany och Charles Daoud från Nässjö som kommer driva sportbaren i Nässjö. Till sin hjälp har de anställt två restaurangchefer som även de kommer från kommunen, men namnen avslöjas inte än.

– Vi äger båda två företag vid sidan av så tanken är att vi ska vara med nu i uppstarten för att sen lämna över mer och mer till den anställda personalen, säger Dany.

Varken Dany eller Charles har tidigare erfarenhet från krögarbranschen. Båda två äger pizzerior sedan tidigare, en kombinerad sportbar och restaurang är något helt nytt. Samtidigt är det inget hastigt eller spontant beslut, utan något som har funnits i tankarna i flera års tid.

– Egentligen har planerna på att öppna ett O'Learys i Nässjö funnits sedan 2017, sen gick det inte riktigt i lås då med lokaler och sådär. Sen i våras fick vi erbjudande om denna lokalen och när allting löste sig så körde vi på.

Det nya tillskottet av restaurang och sportbar i Nässjö kommer att ha premiäröppning den 10 september.

Bild: Janne Wrangberth

Väggarna pryds av ett 20-tal tv-apparater och signerade idrottsbilder i mängder.

Bild: Janne Wrangberth

Lokalen består av två plan, där det övre kommer att bestå av sittplatser och det nedre kommer att bjuda på aktiviteter så som biljard och shuffle board.

Bild: Janne Wrangberth

Den 460 kvadratmeter stora lokalen, som består av två våningsplan, har förvandlats om till en rymlig och modern sportbar. Det övre planet kommer till största del att bestå av sittplatser och bar, medan det nedre planet kommer att fyllas med bland annat biljardbord och shuffle boards.

Annons

Annons

– Vår tanke är att detta ska vara ett ställe dit alla är välkomna. Familjer, ungdomar och vem som helst. Vi tänker att det ska hålla långsiktigt och då är det viktigt för oss att alla känner sig välkomna. Det är därför vi har valt att inte ha några spelmaskiner eller någon diskotekverksamhet, säger Dany.

Renoveringen av lokalerna har pågått under de senaste månaderna och nu återstår bara att få de sista detaljerna på plats. Dany och Charles ser båda två ut över lokalen med nöjda ögon och menar att de är väldigt nöjda med resultatet.

– Det känns extra kul att vi faktiskt bara har använt oss av lokala leverantörer av material och hantverkare. Vi vill passa på att gynna de lokala företagen när vi gör något sånt här.

Vad gäller öppettiderna för den nya sportbaren går de två ägarna in med inställningen att hålla öppet varje dag – åtminstone så länge intresset finns hos Nässjöborna.

– Till att börja med kommer vi hålla öppet hela veckorna. Lite senare på fredagar och lördagar men tillräckligt sent för att hinna se klart till exempel fotbollsmatcher även övriga dagar. Sen får vi se hur det blir framöver, det beror såklart på hur det kommer att se ut med gäster och sådär.

Läs mer: Populära sportbaren öppnar i Nässjö – då slår de upp dörrarna

”Egentligen har planerna på att öppna ett O'Learys i Nässjö funnits sedan 2017” säger Dany Daoud, som tillsammans med Charles Daoud är franchisetagare för sportbaren i Nässjö.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

"Det är lite svårt att föreställa sig exakt hur det kommer se ut fortfarande” säger Dany Daoud om de nyrenoverade lokalerna, som fortfarande inte är helt färdigställda.

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Bild: Janne Wrangberth

”Kaffebaren är en av få platser i lokalen som faktiskt är helt färdigställt” säger Charles Daoud samtidigt som Dany förbereder kaffe.

Bild: Janne Wrangberth

Bild: Janne Wrangberth

Bild: Janne Wrangberth

Bild: Janne Wrangberth

Bild: Janne Wrangberth

Bild: Janne Wrangberth

Annons

Bild: Janne Wrangberth

Bild: Janne Wrangberth

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan