Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Gabriel, 22, blev headhuntad av TV4 – hyllas för sitt mod i Idol: ”Jag hade verkligen inte förväntat mig detta”

Gabriel Källström, 22, från Sävsjö har blivit hyllad för sitt mod att berätta om sin psykiska ohälsa under sin audition i tv-programmet Idol. Dessutom levererade han med sin röst och tog sig vidare till slutaudition – där ett sista, avgörande moment nu väntar för deltagarna.

Text

Foto: TV4. ”Det känns otroligt roligt verkligen” säger Gabriel Källström om de hyllningar, meddelanden och fina ord han fått till sig efter att ha berättat om sin psykiska ohälsa i Idol.

Bild: Privat

Annons

I måndags startade Gabriel Källström sin resa i Idol - åtminstone för det svenska folket genom tv-skärmen. Sävsjökillen lyckades charma juryn bestående av Anders Bagge, Katia Mosally, Alexander Kronlund och Kishti Tomita och få med sig en guldbiljett samt en plats till slutaudition i Stockholm.

Sedan programmet sändes har hyllningar till Gabriel från det svenska folket dock kommit av en helt annan anledning och historia, nämligen hans öppenhet om psykisk ohälsa.

– Det känns otroligt roligt verkligen. Jag hade verkligen inte förväntat mig detta. Så många reaktioner och så mycket fina ord som jag har fått höra de senaste dagarna är helt otroligt. Samtidigt känns det fint att få höra andras historier när de hör av sig på olika sätt. Så det är väldigt roligt samtidigt som det också är väldigt lärorikt, säger Gabriel själv om den respons han har fått efter att hans audition sändes.

Annons

Annons

Audition i Malmö slutade i en guldbiljett för Gabriel, som nu har tagit sig vidare till det sista momentet i slutaudition.

Bild: Privat

För Gabriel själv har det nu gått ett tag sedan programmet spelades in under våren. När han nu fick se sin medverkan på tv blev det såväl känslosamt som lite av en chock att hans historia berörde så pass många hemma i tv-sofforna.

– Jag kollade på programmet tillsammans med farmor, så det blev väldigt jobbigt och känslosamt faktiskt. Hon vet ju om allting sedan innan men det var något speciellt att få se det tillsammans med henne, säger han.

Det var ingen slump varesig att Gabriel ställde upp på en audition eller att han pratade om sin psykiska ohälsa i ett inslag under programmet. TV4 kontaktade honom via Instagram och frågade om han skulle vara intresserad av att söka och redan där väcktes tanken om att berätta sin historia.

– Jag fick en fråga om ifall jag var intresserad av att söka. Sen fick man göra flera auditions digitalt innan själva tv-inspelningen, så det är många fler intervjuer än vad man faktiskt ser i programmet. Redan tidigt i processen skrev jag och berättade om min psykiska ohälsa, främst för att jag känner att jag faktiskt gärna pratar om det för att lyfta ämnet, säger Sävsjökillen.

Foto: TV4. Sävsjökillen Gabriel Källström har synts i tv-programmet Idol under veckan – varpå han har hyllats för sitt mod.

Annons

Att Gabriel faktiskt skulle åka ner till Malmö och ställa sig framför Idol-juryn och hela det svenska folket var dock ingen självklarhet, men något han i efterhand är väldigt glad över att han gjorde.

Annons

– Jag tänkte direkt att "shit va kul, men skitläskigt” när de hörde av sig. Jag har tänkt tanken att söka tidigare år också faktiskt men jag har aldrig riktigt vågat. Tillslut bestämde jag mig för att faktiskt ge det en chans. Nu är jag jätteglad över det beslutet, jag har vuxit otroligt mycket både som person och som musiker redan.

I tisdagskvällens program fick man se Gabriel under slutaudition i Stockholm, där chorus line är först ut av momenten. I programmet framgick det att Sävsjökillen var klart besviken efter att ha tappat texten. Efter överläggning i juryn tog han sig trots det vidare till nästa moment – solosången. Där deltagarna ska sållas ut ytterligare och de slutgiltiga 22 deltagarna som tar en plats till livesändningarna under hösten ska plockas ut.

Nästa avsnitt av Idol sänds på torsdag kväll 20.00 på TV4.

Foto: TV4.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan