Annons

Annons

Insändare
Insändare: Nu får det vara nog med bilungdomarnas hemska beteende i Eksjö

”Ska vi låta en handfull unga vuxna förstöra vår stad och viljan att bo kvar här för att de inte kan bete sig?” Det undrar signaturen HT, som upprörs över människor som kör runt med bilar och spelar hög musik i Eksjö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Adam Wenell, Tobias Karlsson

Annons

Förargelseväckande beteende ökar i Eksjö. Det är med ilska och allvar jag vill peka ut dessa människor som åker omkring med sina bilar i centrala Eksjö på sena kvällar och nätter. Inte nog med att det spelas alltför hög musik så man knappt kan sova, utan det ska även köras i livsfarliga hastigheter inne i centrum. Har sett en bil blåsa förbi i säkert 100 kilometer i timman på Tullgatan i centrala Eksjö.

Polisen har börjat bötfälla bilburen ungdom som spelar störande hög musik från sina bilar, vilket jag välkomnar med öppna armar. Dock märks det tyvärr inte då det låter och körs lika mycket. Jag kan tycka att straffet ett bötesbelopp på 1 000 kronor inte är avskräckande nog.

Konsekvenserna blir att folk som arbetar inte får sova ut och blir sjuka i längden då kroppen behöver vila för att återhämta sig. Småbarnsfamiljer jag pratat med pratar om att flytta från Eksjö eller ut från centrum åtminstone, för att det låter för mycket.

Annons

Skenet bedrar, för på kvällar och nätter är biltrafiken en plåga i centrala Eksjö, menar skribenten.

Bild: Tobias Karlsson

Annons

Häromdagen en tidig söndagsmorgon klockan 08.00 stod en bil med alla dörrar och bagageluckan öppen och spelade musik på högsta nivå, enbart i syfte att störa i centrala Eksjö. Det finns ingen respekt kvar.

Detta är en oroväckande utveckling. Ska vi låta en handfull unga vuxna förstöra vår stad och viljan att bo kvar här för att de inte kan bete sig?

Kommunen borde sätta sig ner och ha ett möte tillsammans med polis om hur man kan komma till en lösning så våra gator kan bli lugna och säkra igen.

Just nu är det närmast laglöst, droghandel på butiksparkeringar från mörka sedanbilar, dragrace inne i stan och extremt hög musik nattetid.

Annons

Nu får det vara nog.

HT

LÄS MER:

A-traktorboomen på Höglandet: Så mycket har de populära fordonen ökat – se listan kommun för kommun

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy