Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Unika mötet för mor och dotter – båda fick roller i populära humorshowen

Två nya ansikten tar plats på scenen i årets uppsättning av Eksjörevyn. Det är Helena, 30, och hennes mamma Marie, 69, som gör sin första revy någonsin.

– Det känns som att cirkeln sluts nu eftersom vi började spela ihop, säger Marie Borgström.

"Det känns som att cirkeln sluts nu eftersom vi började spela ihop", säger Marie Borgström.

Bild: Bianca Sporrong

Annons

För första gången på över tio år står mor och dotter på scenen tillsammans igen. Senast var under Kulturekens uppsättning av Oliver 2007 i Eksjö. Nu är det återigen dags i årets Eksjörevy.

– Vi hade inte pratat med varandra om det, utan det var jag som hade sökt, och sen sa jag att jag hade sökt och då ville Helena också söka, säger Marie.

LÄS MER: TV: Här förbereder de årets skrattfest i Eksjö

Efter att både mor och dotter gjort audition kom det glada beskedet att de båda kommit med. Helena Borgström berättar att det som lockade henne till teaterns värld var möjligheten att få prova vara någon annan.

Annons

– Det här med att få vara nya karaktärer, och agera ut sina känslor på ett helt nytt sätt. Man får tänka om och tänka nytt, säger hon. Marie fyller i:

Annons

Inför premiären väntar nu mängder av repetitioner. Dels på plats med resten av ensemblen. Utöver detta är det många repliker som ska tragglas.

Bild: Bianca Sporrong

– Teater är bra uttrycksmedel där man kan hitta sina känslor. Vilket är lättare eftersom man är en annan karaktär, säger hon.

För Helena och mamma Marie är det inte bara första gången de är med i Eksjörevyn, utan också första gången de spelar revy överhuvudtaget. Marie tycker det är ett speciellt sätt att spela teater på.

– Det är snabba byten, och snabba ändringar till olika karaktärer. Det är inte en enda karaktär som man repar in. Utan väldigt varierat från sång till dans, säger hon.

Marie tycker att revy är ett speciellt sätt att spela teater på.

Bild: Bianca Sporrong

Hela gänget som ska stå på scen och framföra årets Eksjörevy. Marie och Helena till höger i bild. Foto: Kjell Holgersson

Helena började spela teater redan som nioåring när hon uppmuntrades att gå med i en sommarteatergrupp i Eksjö. Marie har varit aktiv i olika teatergrupper sedan 2007. På senare år har hon medverkat i flera föreställningar i Mariannelund, Eksjö och Österbymo. Och att spela ihop mor och dotter ser de inga problem med.

Annons

Annons

– Det känns som att cirkeln sluts nu eftersom vi började spela ihop. I revyn har vi bara en sketch tillsammans. Det var någon som frågade Helena hur det går att jobba med mamma, och sa att det hade aldrig gått för mig. Men vi har nog aldrig tänkt att det skulle kunna vara något krångel, säger Marie.

Inför premiären väntar nu mängder av repetitioner. Dels på plats med resten av ensemblen. Därutöver är det många repliker som ska tragglas.

– Det gäller att nöta, nöta, nöta. Jag har spelat in mina motspelares repliker i min telefon och lyssnar på det när jag övar mina repliker, säger Helena.

För Helena och mamma Marie är det inte bara första gången de är med i Eksjörevyn, utan också första gången de spelar revy.

Bild: Bianca Sporrong

Föreställningarna kommer att spelas mellan den 28 december och den 8 januari. För tillfället finns sex föreställningar inplanerade i kalendern, men de går att utöka till tio om det skulle bli fullt. Biljettförsäljningen startade 1 november.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy