Annons

Annons

Annons

Eksjö

Här laddar de för årets julspel: ”Lite nervöst”

Humor och allvar blandas under årets julspel i Eksjö kyrka. Här kommer publiken att få följa huvudpersonerna mormor och Signe. Det utlovas en resa mellan dåtid och nutid.

– Det ska bli jätteroligt, men också lite nervöst, säger Tuva Karlsson som spelar rollen som Signe.

Bild: Privat

Annons

Varför får vi paket på julafton? Och vad betyder egentligen skattskrivning? Detta är några av funderingarna som 14-åriga Signe undrar över medan hennes mormor har fullt sjå med att uttala sakerna på barnbarnens önskelista. Hur kan hon ha levt så länge utan att veta vad ett Ps4 är? Ska hon verkligen söka till Idol och vad är det för speciellt med mormors stall?

Repetitionerna inför Eksjö kyrkas julspel är i full gång och för manuset står Karolina Bäckström, präst och Malin Amrén, pedagog. De har utgått från manuset som skrevs för två år sedan, med lite smärre ändringar.

– Vi har försökt jobba med humor, allvar och igenkänning hos både stora och små. Vi hoppas att alla i familjen ska få behållning av att gå och se 'Mormor och Signe', som julspelet heter, säger de.

Annons

Karolina Bäckström och Malin Amrén står bakom manuset till årets julspel ”Mormor och Signe”. Premiär är på lördag i Eksjö kyrka.

Bild: Privat

Annons

Premiären är på lördag, den 4 december, under Eksjö julmarknad. Julspelet kommer att spelas vid tre tillfällen, med start mitt på dagen. Vaccinationsbevis/covidpass krävs vid entrén, elektroniskt eller i pappersform.

Publiken kommer att få följa med på en resa mellan dåtid och nutid. Mormor, som spelas av Malin Amrén, för historien både framåt och bakåt. Barnbarnet Signe spelas av debutanten 14-åriga Tuva Karlsson. Hon tycker det känns spännande då hon aldrig har spelat en så stor roll innan.

– Det ska bli jätteroligt, men också lite nervöst, säger Tuva Karlsson.

Tuva Karlsson tycker att det känns roligt, men också lite nervöst att spela rollen som Signe.

Bild: Privat

Vidare består aktörerna av anställda inom Svenska kyrkan, men även konfirmander, barn och andra frivilliga. Hasse Barnholt är en hängiven anhängare av julspelet och har många gånger varit med som vis man. Han tycker det känns jättekul att äntligen få uppträda igen, självklart som vis man. Detta år har han med sig sin kompis Camilla Jansson som även hon spelar vis man.

– Det ska bli jättekul och jag hoppas det kommer många och tittar, säger Camilla Jansson.

Annons

Mellan föreställningarna kommer det bjudas på allsång i Eksjö kyrka under ledning av Sören Gustafsson och Carina Bengtsson. Under dagen serveras glögg i kyrkan och för barnen kommer det att finnas en fiskdamm. Behållningen av detta går till svenska kyrkans julkampanj, act.

Annons

De vise männen Hasse Barnholt och Camilla Jansson ser fram emot årets upplaga av julspelet.

Bild: Privat

Maggan Lund spelar ängel och herdar är Susanne Jonsson och Gun-Britt Rofors.

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan