Annons

Annons

Annons

Coronaviruset på Höglandet

Covidsmällen mot julshowen – fick 200 avhopp efter nya kravet

Införandet av covidpass och den ökade smittspridningen slog hårt mot julshowen på Olsbergs arena. Totalt blev det 200 avbokningar under de tre dagarna.

– Vi hade en plan och vi klarade oss bra ekonomiskt men vi vet att andra kollegor tagit rejält med stryk, säger arrangören Magnus Sjögren, Fc vin och event.

Text

Magnus Sjögren, Fc vin och event, konstaterar att kravet på covidpass slog hårt mot årets julshow på Olsbergs arena.

Bild: Moa Enermo, Arkivbild

Annons

– Vi hade totalt 200 återbud på de tre dagarna. Vi hade strax över 1 000 bokningar och drygt 800 kom, berättar Magnus Sjögren.

Han berättar att det fanns en plan för att det kunde bli många avbokningar. Däremot är både han, besökarna och artisterna nöjda med årets krogshow med julbord på Olsbergs arena som både bjöd på musik och trolleri.

– Vi hade planerat och budgeterat för att det skulle kunna bli så här. Så vi var väl förberedda. Vi hade tänkt igenom allt noga med kostnaderna så vi gjorde ändå ett bra resultat. Om vi inte hade haft en plan hade vi kunnat drabbats hårt, säger Magnus Sjögren.

– Alla tycker att vi skötte det bra.

LÄS MER: Covidpass infördes på populära julkalaset – då kom avbokningarna

Annons

Annons

Magnus Sjögren är väldigt kritisk mot hur regeringen hanterar nöjesbranschen och speciellt då att det kommer oklara besked.

– Det har varit vilda västern under hela coronpandemin och det är event- och restaurangbranschen som drabbats hårdast. Generellt är det här galet. Vissa inom branschen har drabbats jättehårt. Vem ska stå för kalaset – är det arrangören, är det kunden eller regeringen? frågar han sig.

Vad tror du avbokningarna beror på – är det kravet på covidpass eller oro för ökad smittspridning?

– Det jag har uppfattat så är det att många saknar covidpass. Det är argumentet som framförts vid avbokningar.

Magnus Sjögren påpekar att Olsbergs arena är väldigt säker med stora utrymmen och god ventilation. Dessutom valde man att i år minska antalet besökare.

– Vi hade en plan för att säkerställa smittspridningen. Vi hade överdrivet med personal och stationer med handsprit. Vi hade också ett aktivt städ som var inne hela tiden och såg till att det var snyggt och fräscht.

Hur fungerande det med insläpp och visande av covidpassen?

– Det fungerade jättebra. Vi hade en genomtänkt och dokumenterad plan. Vi hade fyra entréer där vi scannade av covidpassen och all personal visste vad de skulle göra.

Det var en person av alla besökare med bokad biljett som inte ville visa och ifrågasatte kravet på covidpass som fick vända hem.

Annons

Magnus Sjögren hoppas att restriktionerna lättar även om regeringen nu aviserar att arrangemang och restauranger på nytt kan få skärpta krav.

– Jag hoppas att folket i hela vårt land förstår hur extremt mycket stryk vår bransch tagit under pandemin. Ska vi ha en framtid så hoppas jag att folk stöttar oss, slutar Magnus Sjögren.

LÄS MER: Krögarnas oro efter massavbokningarna: ”Blir utpekade som den ultimata smittohärden”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan