Annons

Annons

Annons

Folkrace 2021

Final för hyllad folkracesatsning: ”Bara fegisar ställer in”

Minusgrader och december – men folkracefesten runt om i Sverige består.

Nu är det dags för säsongens allra sista tävlingar i Jönköping och Eskilstuna – du som är prenumerant ser dramatiken live här på vår sajt.

Jonas ”Heavy” Stentäpp laddar för säsongens två sista tävlingar i Jönköping och Eskilstuna.

Bild: Gustaf Hallin

Annons

Fort gick det när säsongen rullades igång i Skene den 6 juni. Sedan dess har det varit folkrace var och varannan helg under sommaren och hösten. Efter en livesänd tävling i november väntas säsongsavslutning i Jönköping och Eskilstuna den 11 och 12 december.

Två tävlingar som alltså livesänds här på sajten. Folkraceredaktören Jonas ”Heavy” Stentäpp har haft ett finger med i spelet i alla tävlingar, och är dirigenten bakom de 30 livesända tävlingsdagarna..

– Den här säsongen blev bättre än vad jag trodde. Vi har lyckats sända jävligt många roliga tävlingar trots att det var totalt kaos, på grund av coronan, när det drog igång. Jag kommer ihåg att tävlingen i Skene blev av med väldigt kort varsel, säger Jonas Stentäpp.

Annons

LIVE-TV: Prestigefylld partävling i Jönköping – se den live här

Annons

Därefter har det varit intensivt med massor av tävlingar under sommarmånaderna och en bit in på hösten, och även ofta med ganska kort varsel. Responsen från publiken har hela tiden varit god.

– Många är jävligt glada, inte minst märktes det av nu när vi annonserade att vi kör tävlingarna till helgen. Vissa kanske räknade med att säsongen skulle vara över, men det finns många tappra där ute som tycker det är roligt att skruva i en trasig drivaxel i december.

Micke Hjelm till höger här med folkraceredaktörern Jonas ”Heavy” Stentäpp under en av säsongens tävlingar i Örnsköldsvik.

Bild: Mikael Nordstrand

På lördag och söndag körs det järnet i Jönköping och Eskilstuna. Tävlingar ser du som är prenumerant.

Hur ser du på säsongen?

– Jag gillar den här blandningen av stora och små tävlingar, personligen tycker jag det är minst lika roligt att vara på en endagstävling i Falun med 88 startande som att vara på Laxåfestivalen som är en extremt stor tävling med extrema bilar.

LIVE-TV: Årets sista tävling – se Luciarullet från Eskilstuna här

Under säsongen har profilen Micke Hjelm rullat ut en ny satsning som han valt att kalla Sverigeresan, en satsning som Folkrace-tv hakade på. Den har präglats av ett nytänk under tävlingarna från söder till norr.

Annons

Annons

– Hjelm ställde till det lite. Han gjorde det svårare men roligare, säger Heavy och skrattar till.

– Det blev många tävlingar under en tid, vissa krockade med andra, men samtidigt är det bara fegisar som ställer in. Vi fick löpa linan ut.

Du åker runt på folkracetävlingar, spelar i bandet Mimikry, har ett heltidsjobb som sändningsproducent och har dessutom fått tillökning under sommaren. Hur hinner du med?

– Bakom varje kämpande folkracegubbe står en väldigt förstående sambo, men min är nog snäppet mer förstående än andras. Samtidigt vill jag inte ha det så här nästa säsong med spelningar och tävlingar om vartannat. Jag har inte haft en ledig helg sedan jag vet inte när. Men det är ju lite coronans fel också.

Jonas "Heavy" Stentäpp bakom kameran under en folkrace-tävling i minusgrader. I helgen är det dags igen.

Bild: Gustaf Hallin

Det är två tävlingar i helgen, Jönköping lördag och Eskilstuna på söndag. Vad väntar där?

– Detta är en av de roligaste sakerna. Vi har varken sänt från Jönköping eller Eskilstuna tidigare. Nu när det är kallt och jävligt så känns det dessutom ännu mer relevant att sända och låta tittarna mysa ner sig i sofforna. Det kommer bli två jäkligt härliga dagar och nu känns det kul att avsluta med en liten boom. Startlistorna ser dessutom utomordentligt härliga ut båda dagarna.

Under tävlingarna i Jönköping väntas dessutom en annorlunda tävlingsform, i både junior och seniorklassen tävlar man i par. Man och kvinna tillsammans.

– Det är roligt när det finns tävlingar med annorlunda upplägg och det känns kul att det händer något annat. Det här blir riktigt spännande att se och innebär att detta blir säsongens mest jämställda tävling med 50 par under en tävling mitt i vintern. Det är jäkligt roligt att se.

Annons

Det blir livesänd folkrace från Jönköping på lördag och Eskilstuna på söndag.

Annons

För att se sändningarna behöver du först bli kund hos oss. Du som redan är prenumerant har tillgång till tävlingarna utan extra kostnad.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se tävlingarna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På våra sajter kommer helgens sändningar och alla övriga tävlingar att finnas kvar och tillgängliggöras som repriser.

REPRISER & HÖJDPUNKTER FRÅN 2021

6 juni: Sverigeresan, Skene

12-13 juni: Tvådagars i Nyköping

19 juni: Sverigeresan, Fjärås

19 juni: Ljusdal

Annons

20 juni: Sverigeresan, Helsingborg

27 juni: Midsommarrullet, Arboga

3 juli: Sverigeresan, Hallsberg

Annons

17-18 juli: Gestrikefestivalen

14-15 augusti: Ö-vik 2-dagars

14-15 augusti: Laxåfestivalen

21-22 augusti: Lumekfestivalen

28 augusti: Sverigeresan, Nyköping

28-29 augusti: Ljusdals 2-dagars

Annons

4 september: Hösttävling, Borlänge

5 september: Sverigeresan, Ö-vik

17-18 september: FINAL Sverigeresan

23-24 oktober: Cirkus Hjelm, Västerås

30 oktober: Fläskracet, Falun

7 november: Skinkracet, Borlänge

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan