Annons

Annons

Annons

Sävsjö

Alicia, 5 år, har samlat in över 15 000 kronor till Musikhjälpen: ”Jag vill jobba i buren”

Alicia Popanicic från Sävsjö har för andra året i rad sin egen bössa till Musikhjälpen. I år tävlar hon ut en goodiebag till en av de som skänker pengar i bössan – och än så länge har hon samlat in över 15.000 kronor.

Text

Alicia Popanicic, 5, från Sävsjö samlar in pengar till Musikhjälpen för andra året i rad.

Bild: Ella Alvin

Annons

Hemma hos familjen Magnusson/Popanicic i Sävsjö står Musikhjälpen ständigt på under dagarna när det sänds. Alicia Popanicic själv gillar alla som är med och programleder från buren, berättar hon. I framtiden hoppas hon dock att det är hon själv som får stå där och leda programmet.

– Jag vill jobba i buren, svarar Alicia på frågan om vad hon vill jobba med i framtiden.

Redan nu kan hon i alla fall påverka vad för musik som spelas, vilket hon planerar på att göra under helgen. Det är framför allt en låt som ligger högst upp på önskelistan – Instruktionsboken med Miss Li.

– Den får vi se till att önska här under de avslutande dagarna, säger Sabina Magnusson.

”Vi samlar in pengar för att hjälpa barn som tvingas jobba” säger Alicia Popanicic.

Bild: Ella Alvin

Annons

Annons

Det var i samband med att ”Världens barn” sändes på tv förra året som Alicia Popanicic, 5, började ställa frågor till sina föräldrar om barnen som visades i programmet. När det senare under året var dags för Musikhjälpen 2020 frågade hennes föräldrar, Sabina Magnusson och Gabriel Popanicic, om Alicia ville samla in pengar till barnen i andra länder – något som då 4-åriga Alicia ville.

– Hon började fråga mycket om hur barnen som syntes i programmet hade det, och varför de hade det så. Sen dess har hon varit väldigt intresserad av frågan, säger Gabriel Popanicic.

Då slutade insamlingen i Alicias bössa på strax över 20.000 kronor, efter att den dessutom hade uppmärksammats i det livesända tv-programmet. Familjen fick dock blodad tand och bestämde sig för att starta en bössa även i år, men med ytterligare ett tillägg.

– I år tävlar vi ut en goodiebag med en massa olika innehåll, alla som skänker 50 kronor får en lott. Vi hoppas att det kanske ska motivera ännu fler till att bidra, säger Sabina Magnusson.

Goodiebagen som tävlas ut innehåller allt ifrån smycken och kaffe till godis och leksaker, vilket har sponsrats från drygt 20 olika företag. Ett arbete som familjen påbörjade under semestern i somras.

– Alicia spelade in en hälsning som vi skickade ut till företagen. Vi fick väldigt bra respons och det är många som har valt att bidra med produkter, samt genom att dela våra inlägg på sociala medier, säger Sabina Magnusson.

Annons

Alicia tillsammans med pappa Gabriel Popanicic, lillebror Vincent Popanicic och mamma Sabina Magnusson.

Bild: Ella Alvin

Annons

För Alicia själv så är det barnen som står i centrum för engagemanget, vilket spelar bra med årets tema under Musikhjälpen – som är ”För en värld utan barnarbete”.

– Jag samlar in pengar för att hjälpa barn som tvingas jobba, säger Alicia själv.

Av den anledningen hoppas hon också att det är ett barn som vinner goodiebagen, som hon själv planerar på att överlämna personligen.

– Vi får väl se hur lång resa det blir, blir det långt så får vi göra det till en familjeresa tänker vi, säger Sabina Magnusson.

Målet för årets insamling hade Alicia satt till 10.000 kronor, men redan nu har den passerat 15.000. Innan den avslutas på söndag ska de dessutom hinna med att panta för andra gången, vilket bidrar till att summan höjs ytterligare.

– Det är såklart jätteroligt att så många engagerar sig och bidrar, men vi försöker vara tydliga med Alicia att det inte handlar om hur mycket pengar vi samlar in utan snarare om att vi gör det. Det är det viktigaste, säger Gabriel Popanicic.

Lillebror Vincent, 2, och Alicia Popanicic.

Bild: Ella Alvin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan