Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om HV71

Ytterell spelklar – talar ut om långa frånvaron och comebacken i HV: ”Sitter där helt hjälplös”

Efter 18 matchers frånvaro på grund av en fotfraktur är Alexander Ytterell nu redo för spel igen. Efter sitt första riktiga ispass på flera månader var backen glad att kunna lägga rehaben bakom sig.

– Man sitter där helt hjälplös och tittar på, säger Ytterell.

Utöver spel i det svenska seriesystemet har Ytterell även representerat lag i Danmark och Finland.

Bild: Hannes Björklund

Annons

Det var i vinsten borta mot Södertälje 30 oktober som Alexander Ytterell senast gjorde en hockeyallsvensk match. Sedan dess har han hållits tillbaka på grund av en fotfraktur. Nu har det gått drygt tio veckor sedan backen spelade sin senaste match, och i början av veckan gjorde han sin första riktiga isträning.

– Det känns som att komma tillbaka från sommaruppehållet – för det har gått några veckor nu. Men det är skitkul att vara tillbaka och att vara ute med alla andra på isen. Jag har varit med på någon matchvärmning tidigare och sedan åkte vi på covid, så detta var den första riktiga träningen, säger Alexander Ytterell.

Annons

HV-backen hann med att göra 11 matcher och 5 poäng (1+4) innan det ofrivilliga uppehållet kom. Den långa frånvaron till trots – med en träning i benen kände sig 30-åringen i fas för att kliva in i hetluften igen.

Annons

– Det är klart att det är lite otajmat, men det blir skönt med match direkt. Då kommer man in i det snabbt, det är bara att tuta och köra. Jag är redo på onsdag om de vill att jag spelar, säger Ytterell.

Hur har det varit att inte få vara med ute på isen?

– Det är skittråkigt, det är mycket jobbigare att vara vid sidan av isen. Man kan inte hjälpa till och bidra, utan man sitter där helt hjälplös och tittar på. Det är även jobbigt att inte kunna vara en del i gruppen. Man får vara själv i gymmet vilket är både tråkigt och tufft mentalt.

Alexander Ytterell gör sin tredje säsong i HV-tröjan.

Bild: Hannes Björklund

Blir det lite som en egen bubbla vid sidan av laget när man inte spelar?

– Ja, lite så blir det. Jag vill ju inte ta tid från laget och de som ska spela. Då får jag ta de tider som finns, när de är ute på isen får jag vara i gymmet och tvärtom. Det är klart att det blir lite ensamt, man ska inte vara skadad.

För att ändå känna sig som en del av laget och hålla sig vid gott mod har Ytterell sett till att inte missa den sociala delen.

– Det gäller att komma hit tidigare på morgonen för att sitta och tjöta lite innan de andra drar igång. Då får man den gemenskapen så att man inte tappar det helt. Det är något som är viktigt att hålla igång, och det har jag gjort. Att komma hit och umgås med grabbarna är alltid kul, berättar högerskytten.

Annons

Annons

Alexander Ytterell blev även skadad tidigt under sin senaste sejour i HV71. Det var säsongen 2017/18 som han, även den gången, blev skadad med elva matcher spelade. Men då var det en skada som innebar att säsongen var över för hans del.

– Hockey är en sådan sport där det bara slår till ibland, vissa saker är det inte så mycket att göra åt. I övrigt har det varit lite småskador hit och dit för min del. Jag har ändå varit ganska lyckligt lottad jämfört med många andra som har behövt lägga av, så det är jag tacksam för, säger Vetlandasonen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan