Annons

Annons

Annons

Annons

Stormen Gyda är på väg – nu stoppas tågsträckor i hela Småland

Stormen Gyda drar ner över Småland och SMHI varnar för kraftiga vindar. Nu stoppas tågsträckor över hela regionen.

FOTO: TT

Annons

Stormen Gyda har det senaste dygnet ställt till det på flera håll i landet. Nu rör sig de kraftig vindarna söder ut – över Skåne, Blekinge och Småland. SMHI varnar för storm, med vindar upp till 25 meter per sekund under natten och Trafikverket väljer därför att av säkerhetsskäl stoppa tågtrafik på flera tågsträckor. Det på grund av oro att de kraftiga vindarna kan medföra att träd faller över spåren.

Annons

Annons

Tågtrafiken kommer att stoppas vid 04:00 under fredagsmorgonen, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

– Vi tar det här beslutet för att säkerställa att inga tåg ska bli stående med passagerare och att resenärer så tidigt som möjligt kan planera sin resa på annat sätt, säger Annika Canaki, avdelningschef på verksamhetsområde Underhåll på Trafikverket i region syd, i pressmeddelandet.

Tågsträckor kommer att stoppas över hela regionen och Anna Canaki säger att det gäller för tågresenärerna att ta del av den information som finns på Trafikverkets hemsida, för att hålla sig uppdaterade om vilka sträckor som påverkas.

Innan tågtrafiken sedan kan starta igen kommer alla sträckor att kontrolleras, och eventuella fel åtgärdas. Sträckorna Kristianstad-Karlskrona, Ystad-Simrishamn och Helsingborg – Teckomatorp förväntas kunna trafikeras igen från klockan 12.00 på fredagen. Resterande banor beräknas öppna lördagen den 15 januari klockan 04.00.

Trafikverket region syd kommer hålla väderläget under uppsikt och är väl förberedda för om vädret också skulle komma att påverka vägtrafiken, går att läsa i pressmeddelandet.

– Risken än att träd blåser omkull eller att andra föremål skulle hamna på vägarna. Men vi är väl förberedda och har en dialog med våra driftentreprenörer. Som trafikant kan man hålla sig uppdaterad via vår webb där trafikinformationen hela tiden uppdateras, säger Annika Canaki.

Annons

Fakta

Följande sträckor är avstängda från fredag 14/1 klockan 04.00

- Nässjö – Hultsfred
- Kalmar – Rimforsa
- Blomstermåla – Mönsterås
- Berga – Oskarshamn
- Nässjö – Vetlanda
- Ystad – Simrishamn
- Kristianstad - Karlskrona
- Helsingborg-Teckomatorp

(Källa: Trafikverket)

Annons

Annons

Till toppen av sidan