Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset på Höglandet

Insändare
Eksjömoderaternas krav är oförsvarbart

”Att vaccinera sig ska vara frivilligt och inte ett tvång”, skriver SD-politikerna Roger Silverå och Maria Högberg i en insändare, där de ifrågasätter Eksjömoderaternas vaccinkrav för nyanställd kommunpersonal.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Moderaternas debattinlägg om att tvinga ny personal till att vara vaccinerad förbryllar mig enormt.

För det första så hindrar inte vaccinet att smittan sprids vidare, den är inte heller någon garanti för att man inte kan bli sjuk.

Vi är båda fullvaccinerade men ändå sjuka i covid-19 just nu med kraftig feber upp till 40 grader.

Annons

LÄS MER: Nya M-kravet i Eksjö: Nyanställda inom vården måste vara vaccinerade

Tanken med vaccinet är att man ska slippa dödlig utgång alternativt bli allvarligt sjuk, så man slipper sjukhusvård. Men att minska smittspridningen hjälper det inte mot.

Annons

Är man vaccinerad så kan man bära på smittan och föra den vidare och smitta andra på samma sätt som en ovaccinerad, detta enligt Folkhälsomyndigheten den 20 januari på deras presskonferens.

Så vad menar då Moderaterna med sitt nya krav på att ny personal ska vara vaccinerad?

Eftersom smittan sprids trots att de är vaccinerade, handlar det om att de vill skydda personalen? Eller skydda vårdtagarna?

Eller handlar det om att de vill ha mer kontroll över de anställda?

Vi har väldigt många som arbetar inom den kommunala verksamheten som är sjuka i covid-19 och är fullvaccinerade, så vad ska detta krav från Moderaterna betyda eftersom vi ändå blir sjuka och smittar andra?

Kravet som Moderaterna framfört är i vår mening oförsvarbart, och går emot demokrati och frivilligheten och i dessa tider när vi är i enormt behov av vårdpersonal.

Att vaccinera sig ska vara frivilligt och inte ett tvång. Vi vaccinerade oss helt frivilligt och står bakom det beslutet, men vi är även fullt medvetna om att trots att vi är vaccinerade så kan vi sprida smittan vidare och bli sjuka.

Roger Silverå (SD)

Annons

Maria Högberg (SD)

Sverigedemokraterna Eksjö

LÄS MER:

Per-Ola Nilsson: Tiden springer ifrån Eksjömoderaternas krav

SD-politiker totalsågar kommunens covidhantering – kräver stängda skolor

Annons

Annons

Till toppen av sidan