Annons

Annons

Annons

Fotboll

Cimen kliver av – efter tio år som ordförande i Forserum: ”Är ledsamt”

Efter tio år som ordförande i Forserums IF väljer Mert Cimen att kliva åt sidan.

– Det är med blandade känslor jag har tagit beslutet, säger han.

Text

Mert Cimen avgick tidigare i veckan som ordförande i Forserums IF.

Bild: Peter Gustafsson

Annons

När Forserums IF höll årsmöte i tisdags valde föreningen, för första gången på tio år, en ny ordförande.

Mert Cimen, som har varit klubbens starke man i ett decennium, avgick och efterträds nu av Patrik Eklund.

– Efter mycket funderingar valde jag i november att meddela valberedningen att jag inte tänkte kandidera för ytterligare ett år. Jag hade kunnat sitta i 20 år till, det är inga konstigheter, men jag tänker på föreningens bästa och känner att det bästa är om det kommer in en annan ledare. Jag har fått höra att jag är jätteviktig för föreningen och att det inte skulle fungera utan mig. Men att sitta tio år är egentligen för länge, det behöver komma in ett nytt tänk, förklarar han.

Annons

Annons

Hur länge har tankarna på att kliva av funnits?

– Det började egentligen i samband med att vi hade förra årets uppskjutna årsmöte i september. Sedan december har jag varit ordförande, kassör, u-lagstränare och senioransvarig, och jag känner att det har blivit för mycket. Men det är med blandade känslor jag har tagit det här beslutet. Det var ledsamt i tisdags men det känns bättre nu.

Cimen fick redan som 17-åring en framträdande roll i ett Forserums IF som då befann sig i djup ekonomisk kris. Det fanns bara 2 000 kronor i kassan och klubben riskerade konkurs.

– Hade vi inte agerat då hade vi inte haft någon förening. Sedan dess har vi haft ett hundraårsjubileum, startat upp seniorverksamhet inom innebandyn och fräschat upp Trollevi tillsammans med Nässjö kommun. För egen del fick jag kommunens idrottsprestation 2015 för mina prestationer, säger han.

– Nu mår föreningen bra. Vi gjorde en vinst på 408 000 kronor det senaste året, ungefär 200 000 av den summan består av gåvor och bidrag till multiarenan som vi arbetar för. Vi jobbar på att den ska verkställas, men på grund av olika omständigheter har vi ändrat riktning till gamla IP.

Att han lämnar posten som ordförande betyder att Mert Cimen på ett sätt trappar ner sitt engagemang i Forserums IF. Men han har inga planer alls på att lämna klubben i sitt hjärta.

– Absolut inte. Jag kommer aldrig kunna släppa den här föreningen, och jag är inte förvånad om jag blir ordförande igen om ett par år, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan