Annons

Annons

Annons

Annons

Familjedaghemmen läggs ner

Insändare
Betalar jag skatt för att mitt barn ska bli omkringslängt så här?

”Jag är ledsen och arg! Betalar jag skatt för att mitt barn ska bli omkringslängt så här?”

Det undrar insändarskribenten Linda Pilefelt, som är starkt kritisk till kommunens beslut att lägga ner familjedaghemmen i Eksjö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Föräldern Linda Pilefelt vädjar till politikerna att tänka om och behålla familjedaghemmet Delfinen i Eksjö. Obs! Bilden är en genrebild.

Bild: Johan Järvestad

Annons

Min 3,5-åriga pojke började på familjedaghemmet Krokodilen i Eksjö. En trygg, familjär tillvaro med mindre barngrupper, hemmiljö och blandade åldrar, som gav trygga barn, där alla oavsett ålder fick vara med. Där syskon kunde vara tillsammans och inte på olika avdelningar.

Familjehemmen var älskade och ett självklart val för oss. Det var lite personalbyten, men hade stabiliserats med fast personal. Så kom, förra våren, plötsligt beskedet att familjedaghemmen skulle stängas. Jag var förtvivlad! Personalen var i chock och visste inte vad det skulle bli av dem, och det var bara några veckors framförhållning.

LÄS MER: TV: Raseri när populära förskolan stängs

Annons

Annons

Det fanns ett familjedaghem kvar i hela stan efter stängningarna: Delfinen. Vi ansökte samma dag och lyckades komma in. Det var i samma område, med nya kompisar och ny personal, men som han kände igen från tidigare samarbeten.

Det blev en bra inskolning i höstas och han och alla på Delfinen har precis skapat en ny trygg grund och byggt upp relationer och förtroende, för varandra och med oss föräldrar.

Så, för någon veckan sedan, sitter det en lapp på barnets plats i hallen. Delfinen ska stängas. Vecka 27!

Han ska alltså få sin trygghet bortryckt igen! Alla kompisar, personalen, platsen, allt!

Personalen får bara ett besked att det ska stängas och har inte en aning om vad som ska bli av dem till sommaren. Och inte kan jag välja ett dagis där någon av personalen hamnar, så han får någon trygghet med sig efter nästa byte, för de vet inget om vad som händer sen.

Jag är ledsen och arg! Betalar jag skatt för att mitt barn ska bli omkringslängt så här? För att den fina personal som arbetat på alla familjedaghem ska bli behandlad så här? I två omgångar för dem på Delfinen! De är ledsna och arga och vill vara kvar.

Alla familjer som blev utsatta förra gången blev ledsna och arga. Alla vi med barn på Delfinen är ledsna och arga. Varför läggs enorma pengar på en paradgata som är en genomfartsgata utan butiker, som ingen ser skillnad på?

Annons

Eller på femtioelva ombyggnationer av samma korsning bakom sjukhuset, när det finns barn som får lida av besparingar?

Delfinen har full barnstyrka, kö och småsyskon som vill komma in. Som vi medborgare, skattebetalare, aktivt valt att vi vill ha. Hur tänker ni, kommunen?

Stänga ett barns familjehem två gånger med ett års mellanrum? Var är vår möjlighet till inflytande? Jag ställer mig ändå på knä och vädjar, stäng inte vårt sista fina familjedaghem! Jag vill inte behöva trösta mitt barn för dåligt valda besparingar. Igen!

Linda Pilefelt

Annons

Annons

Till toppen av sidan