Annons

Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Insändare
Ovärdigt mottagande av flyktingar i Itolvhallen

”De som flyr ska inte få en miljö, som liknar andra världskrigets koncentrationsläger.”

Det skriver tidigare I12-officeren och insändarskribenten Tony Jansson, som välkomnar beslutet att skrota flyktingmottagande i Itolvhallen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Itolvhallen var planerad att kunna rymma 150 krigsflyktingar enligt den inrapportering som Eksjö kommun gjorde till Länsstyrelsen den 10 mars.

Bild: Carl-Henric Malmgren

Annons

Tack för att Eksjö kommun skrotar mottagandet av ukrainska krigsflyktingar i Itolvhallen. Att placera ut traumatiserade flyktingar i långa rader på liggunderlag anser jag vara ovärdigt. Något bättre än så måste vi kunna åstadkomma i Eksjö.

På min tid som officer vid I12/Fo17 nyttjade vi då och då hallen för stabsövningar. Det var då inga problem att sätta upp avskiljande väggar för de olika staberna och möblera dessa. Mitt tips är att göra så nu också. De som flyr ska inte få en miljö, som liknar andra världskrigets koncentrationsläger.

Annons

Annons

LÄS MER: Flyktingboende i Eksjö skulle rymma 150 ukrainare – nu skrotas det

Till Eksjö kommun vill jag ge rådet att inte bara lagra materielen för framtida behov, utan även fundera på hur miljön ska kunna göras trevlig och integritetsbevarande för den enskilde flyktingen. Den ordinarie verksamheten i lokalen får nog vänta tills vi har tagit hand om krigsflyktingarna på ett värdigt sätt.

Behöver ni hjälp i kommunen framöver, så ställer jag gärna upp, och jag hoppas kunna påverka mina kamrater inom SPF seniorerna Eksjö, Eksjö golfklubb med flera att göra detsamma.

Sängar och övrig materiel finns säkert att skaka fram på till exempel regementet Ing 2 i Eksjö, hos privatpersoner, företag med flera.

Tony Jansson

Till toppen av sidan