Annons

Annons

Annons

SmT granskar: Socialen

Insändare
Socialchefsbytet har inte skett bakom ryggen

Jan Nilsson (C), vice ordförande i socialberedningen tycker det är tråkigt att Patrik Hedström slutat. Men C-politikern håller inte med om att uppsägningen skett bakom ryggen på presidiet, skriver han i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Det har varit några veckor med mycket omkastningar i ledningen för den sociala sektorn. Socialchef Patrik Hedström har slutat. Två ledamöter i presidiet med lång erfarenhet och mycket engagemang har lämnat sina uppdrag Marie Louise Gunnarsson och Kjell Axell.

Under Patriks tid i sektorn har strukturen och tydligheten i sektorn blivit bättre. Underskotten i sektorn har minskat. Detta är viktiga steg som krävt en tydlig chef, därför är det tråkigt att inte han får fortsätta.

Annons

Annons

LÄS MER: M-toppen om avgångsbeslutet: ”Det känns jättekonstigt”

Från kommunledningen har vi i presidiet haft information om att man arbetat med chefscoachning sedan augusti 2021. Efter nyår blev läget mer akut och i februari fick hela beredningen information om att man arbetade med en förändring av ledningen i sociala sektorn.

Socialchef Patrik Hedström.

Bild: Alexandra Sundberg

Att Eksjö har en bra äldreomsorg och individomsorg är en viktig del av kommunen menar Jan Nilsson, vice ordförande i socialberedningen.

Kommundirektören har arbetsgivaransvaret. Jag anser att vi fått den information som gått att ge oss.

Att det skett bakom ryggen på presidiet kan jag inte hålla med om.

Att vi har en bra äldreomsorg och individomsorg är en viktig del av kommunen. Jag kommer att fortsätta arbeta för att hela kommunen ska vara en bra plats att bo och leva i. Samhället ska ge dig och mig den vård när vi behöver det, där vi behöver det.

Jan Nilsson (C) vice ordförande socialberedningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan