Annons

Annons

Annons

Annons

SmT granskar: Socialen

Insändare
Högst bekymmersamt att Alliansen står bakom detta uttalande

”Ur ett medborgarperspektiv är det högst bekymmersamt att Alliansen står bakom detta uttalande utan att på något sätt politiskt ifrågasätta den process som bland annat lett till att två tunga politiker lämnade den sociala beredningen med omedelbar verkan”, skriver Per Ihse och Rolf Abelsson i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Vår tolkning av Alliansens uttalande är därför att kommunstyrelsens ordförande, genom att ha fått denna löpande information, kan anses vara ytterst ansvarig för den kritiserade hanteringen av uppsägningen av socialchefen”, skriver insändarskribenterna, däribland förre kommunrevisorn Per Ihse.

Bild: Carl-Henric Malmgren

Annons

I Eksjö kommun finns det tyvärr företeelser som ingen tar ansvar för. Alliansen har nu, på centerns initiativ, formulerat ett uttalande att man har förtroende för kommundirektören som man säger har agerat enligt de befogenheter han hade när det gäller uppsägningen av socialchefen. Dessutom markerar man att kommunstyrelsens ordförande har varit informerad löpande.

Annons

Varför markerar man detta med befogenheterna? Det är väl ingen som ifrågasatt befogenheterna utan det som är ifrågasatt är hur man hanterat dessa befogenheter.

Annons

LÄS MER: TV: Alliansens stödbrev förändrades totalt – se hela originalmejlet

Det är däremot väldigt bra att man får informationen att kommunstyrelsens ordförande har blivit informerad löpande under processens gång.

Vår tolkning av Alliansens uttalande är därför att kommunstyrelsens ordförande, genom att ha fått denna löpande information, kan anses vara ytterst ansvarig för den kritiserade hanteringen av uppsägningen av socialchefen.

Men detta ansvar låtsas politikerna inte om överhuvudtaget. Ingen självrannsakan, inte ett ord om reflektion över vad som hänt och varför, inte ett ord om att man vill verka för ett bättre sätt att arbeta.

Ur ett medborgarperspektiv är det högst bekymmersamt att Alliansen står bakom detta uttalande utan att på något sätt politiskt ifrågasätta den process som bland annat lett till att två tunga politiker lämnade den sociala beredningen med omedelbar verkan.

Per Ihse

Rolf Abelsson

Till toppen av sidan