Annons

Annons

Annons

Annons

SmT granskar: Socialen

Insändare
Har sociala sektorns politiker i Eksjö tappat markkontakten?

”Om inte ni politiker har tillit till de expertkunskaper vi medarbetare och våra närmaste chefer besitter, inom våra olika områden och lyssnar till dem, då riskerar ni att fortsätta skapa en tystnadskultur med allt mer uppgiven personal”, skriver flera anställda inom Eksjös sociala sektor i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten frågar sig om den sociala sektorns politiker i Eksjö har tappat markkontakten.

Bild: Carl-Henric Malmgren

Annons

Med förundran har vi hundratals anställda inom sociala sektorn följt det som skrivits i pressen. Det som hänt gällande socialchefen vet vi inte mer om, än det vi läst. För många av oss har han varit en okänd figur som vi endast sett på bild.

Under två års pandemi har vi jobbat och kämpat bakom våra munskydd och visir, ibland underbemannade när kollegor varit sjuka. Vi har gjort vårt bästa under dessa förhållanden för att inte våra patienter, brukare och klienter skulle bli utan det stöd, de hade rätt till.

Annons

LÄS MER: Han kräver svar om socialhärvan: ”Måste vara fel på kulturen”

När vi äntligen såg slutet på pandemin, kom tröttheten. Då bröt Ukrainakriget ut. Befintlig personal förväntades lösa den situationen också, för någon som jobbade med integration fanns inte kvar. Den delen har ni lagt ner.

Annons

Enhetschefer har försvunnit, personal har flyttats runt. De vi är till för har upplevt förvirring då ansvariga handläggare ständigt bytt tjänster.

Att personalens resurser behövts för att täcka ordinarie arbetsuppgifter verkar det inte finnas förståelse för, utan det borde gå att ”krama ur” mer. En känsla av ständigt växande krav, utan matchande resurser har krupit sig på. Känslan blev inte bättre efter årets löneökning som mer var en ”liten snuttefilt”.

LÄS MER: TV: Alliansens stödbrev förändrades totalt – se hela originalmejlet

Det känns som vi gått från en sektor med empati för de mest utsatta, där det funnits utrymme för kreativitet, lösningsfokus och arbetsglädje till en ”toppstyrd”.

Visionsdokument, kommunprogram, handlingsplaner, strategier, processer, kulturhandbok, koordinatorer, strateger, samverkare och allt vad det heter löser inte problemen.

Om inte ni politiker har tillit till de expertkunskaper vi medarbetare och våra närmaste chefer besitter, inom våra olika områden och lyssnar till dem, då riskerar ni att fortsätta skapa en tystnadskultur med allt mer uppgiven personal. Vad händer om personalen väljer att ”avgå”?

Annons

”Alla är vi Eksjö kommun” – eller är det bara tomma ord?

Medarbetare med markkontakt

LÄS MER: Häggs svar på jättekritiken: ”Ger fel bild av Eksjö kommun”

Till toppen av sidan