Annons

Annons

Annons

Eksjö

Insändare
Brukare drabbas av bilpoolen i Eksjö kommun

”Vår verksamhet har hamnat i skamvrån”. Det skriver personalen på ett stödboende i Eksjö kommun, som anser att brukare drabbas av hur kommunens bilpool är organiserad.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mari Ermeland, Carl-Henric Malmgren

Annons

I Eksjö finns det en tjänst där man som kommunanställd kan boka bil på kommunen. Tyvärr verkar det finnas en ovilja från de ansvariga där att visa flexibilitet, om brukarna ställer in besök så har vi inget behov att hämta bilen och när detta inträffat har vår verksamhet hamnat i skamvrån, vi får inte längre ha stående bokningar medan andra verksamheter har detta.

Annons

I praktiken innebär detta att vi vissa dagar inte får tag i ett fordon och i slutändan drabbas våra brukare. Vi som jobbar med människor är vana att vardagen kan förändras fort och det inte alltid blir som planerat.

Annons

Det kanske är för mycket begärt att alla ska förstå detta men vore tacksamt om personalens frustration från bilpoolen inte drabbade våra brukare, vi har bett om att få ett eget fordon till verksamheten men det saknas pengar sägs det, så bilpoolen är vår enda möjlighet att hinna med att utföra insatserna till våra brukare.

Personalen på ett stödboende i Eksjö kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan