Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Insändare
Hur tänkte poliserna som lämnade mig i en nödsituation?

”Jag trodde att man på polisskolan fick lära sig att poliser skall hjälpa personer som är i en nödsituation, men så är det tydligen inte.”

Det skriver dagens insändarskribent, som inte fick någon hjälp av förbipasserande polispatrull i samband med ett motorstopp i Eksjö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Kenneth Hudd

Annons

På pingstafton vid 17-tiden körde jag på Rv 40 genom Eksjö österut i min veteranbil. Plötsligt började motorn hacka och gå orent. När jag körde in i rondellen vid Lidl blev det helt stopp. Jag försökte starta bilen, men det gick inte. Efter mig kommer en VW-buss polisbil, den stannar bakom mig och börjar signalera. Jag vevar ner sidorutan och vinkar fram dem, polisbilen kör fram bredvid mig och vevar ner sidorutan och jag förklarar att jag har fått motorstopp och kan ej starta bilen. Eftersom min bil står trafikfarligt och dessutom hindrar trafiken förväntade jag mig att poliserna skulle hjälpa mig att knuffa undan bilen till en mera säker plats. Förvånad ser jag poliserna, utan att säga ett ord bara kör iväg på Rv 40 österut, det var tydligen ingen utryckning för blåljusen var ej påslagna. Jag trodde att man på polisskolan fick lära sig att poliser skall hjälpa personer som är i en nödsituation, men så är det tydligen inte.

Annons

Annons

Efter några minuter kommer en länstrafikbuss, den fick stanna bakom min bil för det var för smalt att ta sig förbi. Den trevliga bussföraren hoppar ur bussen och med gemensamma krafter knuffar vi undan min bil till en säkrare plats. Ett stort tack för din hjälpsamhet.

Volvo P1800

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan