Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Insändare
”Börjar bli farliga saker i omlopp”

Blind sprängdeg hittades på Flishults avfallsanläggning i förra veckan. Gedigen utbildning av Försvarsmakten till anställda på återvinningscentraler är vad den här insändarskribenten vill se.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förra veckan hittades blind sprängdeg på Flishults avfallsanläggning.

Bild: Ariana Carlén

Annons

Har tagit del av synpunkterna gällande upphittade blinda sprängmedel på återvinningscentralen Flishult i Vetlanda kommun. Jag är den förste som måste erkänna att denna typ av materiel ska inte återfinnas på en civil avfallsanläggning. Men låt mig utveckla sakens natur. Vi tillhör en region där det finns en stor Garnison i Eksjö. Det finns ingen som kastar bort denna materiel av ondo utan här har det bevisligen begåtts ett misstag. Med min bakgrund är denna typen fullständigt ofarlig. Vet även att har man inte kunskapen gällande denna materiel så tar man det på fullaste allvar, med all rätt.

Annons

Annons

Med  hänsyn till vad som hänt har jag ett förslag: Se till att någon eller fler anställda på respektive återvinningscentral får en gedigen utbildning av Försvarsmakten rörande vad som är ofarligt respektive när det är farligt så att man kan stänga butiken när det börjar osa "bäver". Det räcker att titta sig om för att förstå att det börjar bli farliga saker i omlopp. Titta bara på osäkerheten gällande Ukraina.

Utbildning är aldrig fel.

Tore Rodewald, Eksjö

Läs mer: Sprängdeg hittades i låda på avfallsanläggning: ”Då blev vi lite oroliga”

Läs mer: TV: Driftchefen om sprängdegen • ”Jag sätter inte vår personal på att plocka i det”

Läs mer: Försvaret bekräftar: Lådan med sprängdeg ofarlig • ”Inte farligare än ett paket mjölk”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan